Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    Fjällräven
    Åke Nordin, upphovsmakaren till Fjällräven, började att utveckla en ryggsäcksram redan år 1950. Det blev startskottet på att han tio år senare grundade Fjällräven i Örnsköldsvik. Sedan dess har Fjällräven fortsatt att utveckla funktionella produkter för outdoor som uppskattats av generationer inom friluftsvärlden. Fjällrävens produkter såsom Kånken-ryggsäcken och grönlandsjackan är numera riktiga klassiker.

    Fjällrävens friluftskläder
    Fjällrävens friluftskläder kännetecknas av lång livsläng och tidlös design. Det är med andra ord en god investering för dig som älskar outdoor. Kläderna är mycket slitstarka men trots det kan flera plagg göras ännu mer tåliga med Fjällrävens grönlandsvax! Fjällrävens friluftskläder har burits och uppskattats i generationer men ändå satsar man hela tiden på att utveckla och förfina för att öka komforten och kvalitén ännu mer. Vi på Naturkompaniet är stolta över vårt breda sortiment av Fjällrävens friluftskläder.

    Fjällrävens friluftsutrustning
    Fjällräven tillverkar allt från tält, vindskydd och varma sovsäckar till ryggsäckar och jaktutrustning. Utrustningen har gjort livet ute i det fria mycket skönare och bekvämare. Upplevelsen blir förhöjd med skräddarsydda tält för alla olika typer av friluftsäventyr eller expeditioner, sovsäckar som håller dig varm och skön frostiga morgnar och ryggsäckar som gör det lite lättare att bära packningen. Upptäck vårt kompletta sortiment av Fjällrävens friluftsutrustning här på Naturkompaniet, välkommen!

    Fjällrävens ansvar

    Fluorokarboner
    Från och med vår/sommar 2015 har samtliga Fjällrävens produkter impregneringar som är utan skadliga fluorkarboner. Förutom vattentäta regnplagg gäller det även tält och ryggsäckar. Ett långt och envist arbete med att få bort skadliga kemikalier från samtliga produktionssteg, har placerat företaget långt före många andra varumärken i branschen. 

    Dunlöfte
    Fjällräven har tillverkat dunprodukter i över 40 år och är kända över hela världen för att enbart använda dun av högsta kvalitet. När du köper en dunprodukt från Fjällräven kan du också vara helt säker på att dunet tagits fram med största omsorg om fåglarnas välbefinnande. 2009 började de med att utveckla strikta rutiner och riktlinjer för dunhanteringen och har idag en av friluftsbranschens mest genomlysta produktionskedjor med total spårbarhet av dunet – hela vägen från kyckling till färdig dunprodukt. Dunet i Fjällrävens produkter är en biprodukt av livsmedelsproduktion. Fåglarnas välbefinnande är den viktigaste ingrediensen i dunlöftet – den andra är att du som konsument kan känna dig tryggi att produkterna bara innehåller högkvalitativt dun. För att Fjällrävens dun inte ska blandas ihop med dun från andra källor hanteras det i förseglade säckar, som kontrolleras i återkommande tester vid olika moment i produktionskedjan.
    Att djur far illa för att vi människor ska tillgodose våra intressen är aldrig försvarbart. Fjällräven har aldrig accepterat att djur behandlas illa i tillverkningen av produkterna. När djur på något sätt ingår i produktionen, ska de födas upp och behandlas på ett etiskt försvarbart sätt och att de får aldrig skadas eller utsättas för smärta på grund av ovarsam hantering.

    Fjällrävens mål är att göra produkter som håller länge, är slitstarka, rena och funktionella. Den här typen av beständighet kräver ett medvetet synsätt genom hela produktlivscykeln. Resan mot en mer hållbar framtid börjar med de allra första idéerna i designfasen och slutar inte förrän produkten är helt utsliten, och förhoppningsvis återvunnen, efter åratal av äventyr.

    Läs mer


    Finns i Östersundbutiken (6309.6 km)

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress