Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Ett grönare val
    • (7)
    Maxlängd på användare / cm
    till
    ok
    Komforttemperatur
    till
    ok
    Temperaturgräns
    till
    ok
    Säsonger sovsäckar
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    GRÜEZI BAG

    Under lång tid kunde man bara välja mellan sovsäckar med dun- och syntetfyllningar, sedan kom Grüezi bag. Det tyska företaget är den enda producenten av sovsäckar med ullfyllning. Dessa innehåller ren ull eller av en blandning av ull och dun (DownWool). Båda varianter är uppfinningar som märkets grundare Markus Wiesböck tagit fram och produceras exklusivt av Grüezi bag.

    Produktion & hållbarhet

    Företages grundare och produktutvecklare Markus Wiesböck klurade länge med en sovsäck med ullfyllning. 2016 fick han ett första genombrott och 2018 lanserade han en sovsäck med DownWool. De högkvalitativa sovsäckarna har redan tilldelats olika utmärkelser.

    Fördelen med ull är att den har temperaturutjämnande egenskaper som blir ett slags naturlig luftkonditionering. Sovsäckar med ren ullfyllning är underbara att använda om man åker på semester med folkabussen eller campar, när vikten inte är så avgörande. DownWool kombinerar dunens utmärkta förmåga att lagra värme, den låga vikten och goda kompressionsförmågan med ullens positiva egenskaper. Det gör att DownWool-sovsäckar ger ett utmärkt sovklimat utan att bli alltför tunga. Företaget tillverkar dessutom hållbara syntetsovsäckar av komposterbar polyester.

    Huvudkontor:

    Bad Feilnbach, vid foten av Alperna.

    Var tillverkas produkterna från Grüezi bag?

    Produkterna från Grüezi bag tillverkas i Asien (Kina). Det är bara där de lätta tygerna, som krävs för sovsäckarna, kan sys. Ullfyllningen kommer från får från Alperna.

    Hur kontrollerar Grüezi bag produktionsvillkoren?

    Grüezi bag kontrollerar själv arbetsvillkoren och företaget är certifierat enligt norm.

    Varifrån kommer dunet i Grüezi bags produkter?

    Grüezi bag använder sig uteslutande av RDS-certifierat dun, d.v.s. att dunet kommer från etisk djurhållning.

    Hur arbetar Grüezi bag med hållbarhet?

    Hållbarhet är en viktig del i Grüezi bags företagsfilosofi. Grüezi bag använder material utan PFC. Företaget använder förnybara material som ull och dun. Det dun som används är RDS-certifierat. Ullen kommer från Alperna och är självklart fritt från mulesing. Produkterna är av hög kvalitet och tillverkas med syfte att hålla länge.

    Alla material, från tråd till tyg och tryck, är Oeko-Tex-certifierade, vilket innebär att de inte innehåller giftiga ämnen. Grüezi bag ser till att hålla det ekologiska fotavtrycket så litet som möjligt och jobbar på att få ner det ytterligare. Grüezi bag har tagit fram den första sovsäcken av 100 % komposterbar polyester. Grüezi bag har även tagit fram “Biopod DownWool Nature” - en sovsäck som är tillverkad av 100 % naturliga material. Sovsäcken är helt utan plast och består bara av naturfibrer: från förpackningen ner till minsta lilla knapp.

    Läs mer
    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Ett grönare val
    • (7)
    Maxlängd på användare / cm
    till
    ok
    Komforttemperatur
    till
    ok
    Temperaturgräns
    till
    ok
    Säsonger sovsäckar
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress