Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Vattenpelare golv / mm
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    Heimplanet

    Idén till de uppblåsbara tälten föddes på den portugisiska kusten. De tyska vännerna Stefan och Stefan, grundarna till företaget Heimplanet, var där för att surfa. De ville ägna så mycket tid som möjligt till surfing och så lite tid som möjligt på att resa och riva tält. Den avancerade tekniken och den avskalade designen har även resulterat i en rad andra produkter, som till exempel tarpar.

    Namnet Heimplanet är helt klart lånat från tyskans ord för hemland (Heimat)

    Heimplanet ser sina produkter som en del av denna plats av trygghet, samhörighet och säkerhet som följer sin användare i vardagen och på resor.

    Produktion & hållbarhet

    Sedan 2011 skapar Heimplanet bland annat tält, tarpar och tälttillbehör. Att tälten är speciella ser du direkt, istället för vanliga tältstänger blir tältet stabilt genom en upplåsbar konstruktion. Heimplanet tar endast fram en enda produkt inom respektive serie men strävar hela tiden efter att förbättra den. En liten kollektion ger god översikt. Heimplanet kombinerar tekniska funktioner med en tidlös och ren design.

    Huvudkontor:

    Hamburg, Tyskland.

    Var tillverkas Heimplanets produkter?

    Kina och Vietnam.

    Hur kontrollerar Heimplanet produktionsvillkoren?

    Heimplanet besöker regelbundet sina få, noggrant utvalda producenter personligen. Deras samarbete är verkligen ett partnerskap.

    Hur arbetar Heimplanet med hållbarhet?

    Heimplanet strävar efter att tillverka produkterna hållbart med så litet miljöavtryck som möjligt. Grundfilosofin att erbjuda slitstarka och högkvalitativa produkter är en avgörande aspekt. De har ett långlivat sortiment som inte byts ut med nya kollektioner och det finns därför inget behov av utförsäljningar. De har även utvecklat ett material under namnet Dyecoshell som inte går igenom några miljöfarliga färgningsprocesser och samtidigt är dubbelt så slitstark som traditionell ballistiskt nylon. Dyecoshell är huvudmaterialet i serien Transit Line och används i allt fler produkter för att minimera det ekologiska fotavtrycket.

    Läs mer
    Filter
    Vattenpelare golv / mm
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress