Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    MUFFLON

    Trikåfabriken "Die Masche" grundades 1984 och har sedan 1998 producerat högkvalitativa produkter gjorda av ull under varumärket Mufflon. De engagerade medarbetarna är alla anställda i produktionen i Wahlstedt.

    Huvudkontor

    Wahlstedt, Tyskland

    Var tillverkas mufflonprodukter?

    Alla produkter tillverkas på företagets huvudkontor i Wahlstedt, Schleswig-Holstein.

    Hur styr Mufflon produktionsförhållandena?

    På grund av att all produktion sker i Wahlstedt är den lätt att kontrollera. Att följa alla arbetsrättsliga principer och tillfredsställande arbetsvillkor är en självklarhet för företaget.

    Tvätta din Mufflonfilt

    Ull är självrenande och oftast räcker det om du vädrar din filt för att den ska kännas fräsch igen. Men om du skulle behöva tvätta den rekommenderar Mufflon att du tvättar filten i ljummet vatten med en låg dos tvättmedel på ullprogrammet i tvättmaskinen.

    Mufflon & hållbarhet

    All produktion sker i Wahlstedt i norra Tyskland, vilket gör att långa transporter undviks. Dessutom är effektiv användning av energi och vatten i produktionen viktig för företaget. Sedan mitten av 2011 har en stor del av den el som krävs genererats av ett solcellssystem som sitter på företagsbyggnaden. Idag täcks 70 % av energibehovet av denna anläggning. Mufflon bearbetar endast Schoeller-ull av hög kvalitet som är är bluesign-certifierat och mulesingfritt. Mufflon använder endast biologiskt nedbrytbara material, utan tillsatta kemikalier. Produkterna är extremt hållbara och behöver sällan tvättas. Istället för att tvätta räcker det oftast med vädring. Dessa två aspekter bidrar också till hållbarhet.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress