Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    Pakboats

    Tack vare sin stabilitet och låga vikt är en kanot från Pakboats ett riktigt bra alternativ till en traditionell kanot, men mycket lättare att ta med sig. Oavsett om det handlar om kanadensare eller kajak, hos Pakboats hittar du högkvalitativa hopfällbara båtar i olika modeller. Hemligheten ligger i hybridkonstruktionen, där den klassiska vikbåtskonstruktionen av tältstänger och robust båthölje kompletteras med luftslangar, vilket gör kanoterna från Pakboats oväntat stabila. 

    Historien om Pakboats

    Det äventyrliga norska paret Alv och Linda Elvestad grundade Pakboats år 1984 efter att flera av deras paddelturer på norska och svenska älvar krävt stabilare, lättare och framför allt packbara båtar. Kanadensare för den typen av paddling som var lätta att transportera fanns inte på marknaden då. Pakboats har sedan dess tillverkat vikbara kanadensare och vikbara kajaker som framför allt passar för krävande turer. 2020 tog det tyska företaget Out-Trade över Pakboats och utvecklingen av packbåtarna. I Ulm fortsätter man att arbeta för att hela tiden utveckla, förfina och anpassa kajakerna.

    Pakboats huvudkontor

    Bakom Pakboats står teamet från företaget Out-Trade i Ulm, Tyskland.

    Var tillverkas produkterna från Pakboat?

    Utveckling och design sker i USA och Tyskland. Tillverkning sker till största delen i Asien av partners som Pakboats har samarbetat med i nästan två decennier. Några av de grundläggande komponenterna kommer fortfarande från USA.

    Hur kontrollerar Pakboats produktionsvillkoren?

    Företaget Out-Trade upprätthåller långvariga och personliga partnerskap med alla personer och underleverantörer som är inblandade i produktionen. Här står personliga samtal och gemensamma projekt i fokus.

    Pakboats & hållbarhet

    Redan mycket tidigt satsade Pakboats på varaktiga och miljövänliga svetstekniker i stället för lim. Dessutom tillverkas cirka 70 % av produkterna av PU, vilket är betydligt miljövänligare än många andra material inom vikbara och uppblåsbara vattenfarkoster, både när det gäller tillverkning och bearbetning. För Pakboats ligger fokus på produkternas långa livslängd och hållbarhet – och därmed även på att spara på resurser. En produkt från Pakboats kan nästan alltid repareras eller återställas med hjälp av reservdelar. Än idag klarar till exempel Pakboats då och då att laga över 30 år gamla kanoter med  hjälp av reservdelar så att de kan ge sina ägare glädje på vattnet även framöver.

     

     

     

     

    Läs mer
    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress