Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    10% på ett köp för medlemmar* - Logga in/bli medlem »

    SAOLA

    Det franska skomärket Saola grundades 2018 av Guillaume Linossier och har sedan starten tillverkat miljövänliga fritidsskor. Förutom användningen av miljövänliga material bidrar skorna indirekt till att bevara den biologiska mångfalden: för varje par skor som säljs donerar varumärket 1 % av sin försäljning till projekt som arbetar för att bevara vilda djurs naturliga livsmiljö och skydda biologisk mångfald.

    Saolas passion för skor & hållbarhet

    Det produceras enorma mängder skor över hela världen varje år. Cirka 60-70 procent av det ekologiska fotavtrycket för en standardsko kan spåras tillbaka till de material som används. Saola använder bara naturliga eller återvunna material i tillverkningen av sina fritidsskor. Ett exempel är algbaserat bioskum som används till skosulorna. Men skorna är inte bara miljövänliga, de är också otroligt sköna. Saolas sneakers kännetecknas av sin låga vikt och sin bekväma passform.

    Huvudkontor

    Saolas huvudkontor ligger i Annecy, Frankrike.

    Hur kontrollerar Saola produktionsförhållandena?

    Förutom strikta miljöriktlinjer har fabriken som Saola arbetar med också höga sociala krav för att säkerställa schyssta arbetsförhållanden. En av personerna som är involverade i produktutveckling i Taiwan besöker regelbundet fabriken där skorna tillverkas. Under sina besök kontrolleras inte bara kvaliteten på Saola-produkterna utan även arbetsförhållandena.

    Saola & hållbarhet

    Saola brinner för att erbjuda miljövänliga och slitstarka sneakers tillverkade av återvunnet, naturligt och/eller ekologiskt odlat material. Den stora majoriteten av polyestern som används är återvunnen. Dessutom används naturliga, förnybara råvaror som ekologisk bomull, naturkork och alger. Alla Saolas produkter är veganska. Det enda undantaget från detta är Cannon Banana-skorna, som är behandlade med bivax på utsidan för att göra dem vattenavvisande.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress