Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


    Tierra

    Tierra är ett svenskt företag som har tillverkat slitstarka kläder för berget sedan 1983. Tierra var med på den första helsvenska expeditionen till Mount Everest och följde även med Ola Skinnarmo till Nordpolen. Och ytterligare tusentals stora och små äventyr genom åren. Idag har Tierra stort fokus på att hitta nya material och lösningar för morgondagens tekniska kläder, som är hållbara både för oss användare och planeten. Nedan hittar du alla kläder från Tierra.

    Kläder för klättring, skog & vardag
    Tierra satsar på kläder som ska vara enkla att röra sig i samtidigt som de håller dig varm och torr. Inte konstigt att Tierras kläder står högt i kurs hos många bergsklättrare. Inga onödiga snittlinjer, passformen är det viktigaste. Men man behöver inte vara på en bergsvägg för att uppskatta Tierras kläder, även ute i skogen eller inne i den urbana djungeln lämpar sig Tierras sköna och lätta kläder.

    Miljövänliga kläder
    Miljöarbetet är viktigt för Tierra och man har länge använt ekologisk bomull i sina kläder. Men nu har man tagit det ett steg längre och introducerar Hampa i kollektionen Kaiparo där man tidigare använt ekologisk bomull. Fördelarna är många: ● Giftfri odling, samt låg vattenförbrukning vid odling ● Växer snabbt och växer även på näringsfattig jord ● Kan odlas nästan varsomhelst i världen ● Binder jorden med sina långa rötter = motverkar jorderosion Förutom alla miljöfördelar är fibrerna i hampa bland de starkaste växtfibrerna i världen. De kan blandas med andra fibrer i kläderna, har antibakteriella egenskaper, är svalkande skönt och håller formen. Är du sugen på att testa? Upptäck serien Kaiparo hos oss på Naturkompaniet, välkommen!

    Finns i Östersundbutiken (6309.6 km)

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress