Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Tortilla med bönor & mangosalsa

        Matkreatör: Hanna Olvenmark

        2 portioner. Tidsåtgång ca. 20 min 

        Bönor

        3 dl svarta bönor, kokta
        0,5 dl bönspad eller vatten
        1 st lagerblad
        1 tsk spiskummin
        1 tsk paprikapulver
        ½ st grönsaksbuljongtärning

        Salsa

        1 tomat
        2 dl fryst mango
        1 msk fryst eller färsk koriander
        ½ rödlök
        1 msk limesaft

        Tortillabröd

        2 dl vetemjöl
        0.5 tsk bakpulver
        0.5 tsk salt
        0.5 msk raps- eller olivolja
        2-3 msk vatten

        Hemma:

        Lägg alla kryddor i en burk. Blanda ihop de torra ingredienserna till bröden, och lägg i en burk eller påse. 

        Gör salsan: 

        • Hacka tomat, lök och lägg i en burk med fryst mango. Mangon behöver inte tinas men dela gärna bitarna så att de blir lite mindre.
        • Blanda med lite hackad koriander och limesaft. 


        Ute:

        • Tänd stormköket och ställ på ett av kärlen. Blanda ner bönor, vatten/bönspad, alla kryddor och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då så att det inte bränns fast. 
        • Blanda i olja och vatten i påsen eller burken med mjölblandningen i. Kavla eller tryck ut tortillabröden till runda bröd. T. ex. vattenflaskan fungerar fint som kavel. 
        • När bönröran kokat klart: ställ åt sidan och ställ på stekpannan istället. Stek bröden i torr stekpanna så att de får färg på båda sidor. 
        • Servera med bönröran, salsa och eventuellt någon fraiche om du vill ha med det.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress