Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    NATURKOMPANIET SECOND HAND

    Nu har vi öppnat second hand-avdelningar i utvalda butiker i Stockholm, Malmö och Gävle, ett värdefullt projekt som vi är väldigt stolta över. Hög kvalitet håller i flera generationer. Vår second hand är en plats där bra friluftskläder och utrustning hittar nya ägare och får ett längre liv. Hos oss kan du både sälja dina gamla friluftsfavoriter och köpa nya följeslagare till ditt nästa äventyr. Tillsammans ser vi till att fler saker används längre. Här kan du läsa allt om hur du kan köpa eller sälja second hand hos oss.

    För dig som vill sälja

    Låt någon annan få glädje av det du inte längre använder! Så här gör du om du vill sälja friluftsplagg och friluftsutrustning hos oss.

    • Det här kan du lämna in till försäljning

     Leta fram hela, rena friluftskläder eller hårdvara hemma som du inte längre använder. Det som går att lämna in är till exempel skalkläder, dunjackor, fleecetröjor, friluftsbyxor, friluftskök och ryggsäckar. Alla storlekar går bra att lämna in. Fokus ligger på kläder för vuxna, men vi kommer även att ta in en del barn- och juniorkläder. Det måste inte vara ett varumärke som säljs på Naturkompaniet, men produkten behöver vara av så hög kvalitet att den skulle ha kunnat ingå i vårt ordinarie sortiment. Vi kan tyvärr inte ta emot tält, sovsäckar, liggunderlag, skor, kängor, underkläder, hygienartiklar och småprylar som till exempel muggar.

    • Så här går det till när du lämnar in

     Lämna in dina plagg och prylar i någon av de butiker som tar emot. Inom sju dagar återkommer butiken med information om vilka produker som kommer gå att sälja och vad du får för betalning för dem. Du kan lämna in max 10 saker/plagg per person och du måste ha fyllt 18 år. Du måste också vara medlem i Naturkompaniet, för att underlätta kan du bli medlem här på hemsidan innan du kommer in till oss i butiken. Om du vill ha en bedömning på plats går det bra att boka en förhandsvärdering genom att kontakta butiken i förväg. Det går inte att skicka in saker till oss.

    • Här tar vi emot kläder för bedömning & värdering

     Välkommen in till Stora Nygatan 35 i Malmö, Sveavägen 62 i Stockholm och Drottninggatan 26 i Gävle för att lämna in dina friluftskläder och utrustning av olika varumärken.

     I butiken på Kungsgatan 26 i Stockholm tar vi endast emot Fjällräven samt friluftskök.

     Produkter som inte har godkänts för vidare försäljning ska hämtas upp inom 14 dagar, efter det tillfaller de Naturkompaniet och vi skickar dem vidare till I:Collects klädinsamling.

    • Så här går betalningen till

     Så fort du accepterar värderingen via mejl eller på plats i butik kan du komma till oss för att hämta ut din kompensation i form av presentkort eller pengar, samt eventuella produkter som vi inte kan ta emot. Du får 60% av det beräknade försäljningspriset om du väljer att få ett presentkort hos Naturkompaniet, 50% om du väljer att få pengar. Du måste hämta din kompensation inom 3 månader, annars tillfaller den Naturkompaniet.  

    • Om du har fler frågor

     Om du har fler frågor än vad som har besvarats här är du varmt välkommen att kontakta någon av de utvalda butiker som säljer second hand, alternativt kontakta vår kundtjänstinfo@naturkompaniet.se eller 08-200342.

    För dig som vill köpa

    I några utvalda butiker kan du fynda fullt fungerande friluftsplagg och utrustning till ett riktigt bra pris, det tjänar både du och naturen på. 

    • Här kan du köpa second hand

     Välkommen in till oss på Stora Nygatan i Malmö, Sveavägen 62 i Stockholm eller Drottninggatan 26 i Gävle - här kan du hitta ett brett sortiment av second hand från blandade varumärken. I vår butik på Kungsgatan 26 i Stockholm säljer vi Fjällräven. 

    • Det här kan du köpa

     Utbudet beror på vad som har kommit in, men vi försöker hålla ett brett sortiment av produkter i olika storlekar för att så många som möjligt ska kunna göra fynd. Här kan du hitta allt från vandringsbyxor och regnjackor till friluftskök.

    • Att köpa second hand

     Att köpa second hand är att köpa en produkt med en historia, men du kan vara trygg med att vi har kontrollerat varje produkt noga innan den går ut till försäljning. Vi går igenom allt som lämnas in och godkänner bara fungerande, hela produkter av hög kvalitet som kommer att hålla för många fler äventyr. 

    • När du har köpt

     Se till att vårda & reparera din utrustning och dina kläder så har du glädje av dem länge, det är lika viktigt för det som du köper begagnat som när du köper nytt. Genom att till exempel tvätta ull med ulltvättmedel och tvätta & impregnera skalkläder på rätt sätt så förlängs livslängden på dina plagg avsevärt.

    • Köpvillkor

     Det är 30 dagars bytesrätt för våra second hand-varor och de går endast att byta i någon av de Naturkompanietbutiker som säljer second hand. I vår butik på Kungsgatan 26 i Stockholm kommer vi bara att ha möjlighet att ta emot Fjällräven.

    Sälj & köp i de här butikerna

    Sälj och köp friluftskläder och utrustning från olika varumärken:

    Stora Nygatan 35 i Malmö »

    Sveavägen 62 i Stockholm »

    Drottninggatan 26 i Gävle »


    Sälj och köp endast Fjällräven:

    Kungsgatan 26 i Stockholm »


    Second hand för friluftsliv & outdoor

    Att kunna erbjuda second hand är ett naturligt steg i vårt hållbarhetsarbete, samtidigt som det ger dig som kund möjlighet att fynda bra friluftskläder och friluftsutrustning till låga priser. Läs gärna mer om vårt miljöarbete här på vår hemsida, till exempel vår egen miljömärkning Ett grönare val

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress