/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    OM NATURKOMPANIET

    Vi på Naturkompaniet jobbar för att förhindra spridningen av Coronaviruset (Covid-19) och trygga våra anställdas och kunders hälsa. Vi gör det genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har en aktiv beredskap för att kunna agera snabbt när nya direktiv ges. Vi har vidtagit säkerhetsåtgärder i butiker, på våra kontor och lager för att alla ska kunna känna sig säkra.
    Tack för att du hjälper oss att hålla avstånd i våra butiker!

    • Vi har ställt in alla fysiska möten och tjänsteresor inom och utanför Sveriges gränser, och vi avråder våra medarbetare från privata resor även inom Sverige.
    • Alla våra medarbetare håller en god handhygien och använder regelbundet tvål, vatten och handsprit under arbetstid.
    • Våra anställda ska hålla sig hemma om de upplever några influensaliknande symptom.
    • Vi har infört möjligheten att få rådgivning och handla över telefon.
    • Vi undviker fysisk kontakt såsom att ta i hand.
    • Våra kontor håller stängt och de medarbetare som arbetar på kontor arbetar hemifrån.
    • Städningen sker nu dubbelt så ofta i alla butiker och vi torkar av kortterminaler och allmänna ytor flera gånger om dagen.
    • Vi har satt upp avståndsmarkeringar på golvet vid kassan.
    • Vi har infört service med avstånd, vi kommer att fortsätta hålla vår höga servicenivå i våra butiker men samtidigt ta ansvar för att vi håller avstånd till varandra.
    • Vi har satt upp skyltar i våra butiker med påminnelse om att hålla avstånd till varandra och våra medarbetare har fått en pin som de har på sig med ett tack för att du håller avstånd.
    • Vi ber dig som kund att själv hålla fram legitimation vid identifiering i kassan och scanna legitimationen samt att själv skrapa fram pinkod på presentkortet och även scanna presentkortet själv.
    • Vi gör justeringar i butikernas möblering för att det ska kännas lättare att hålla avstånd till varandra.
    • Plexiglas kommer att installeras vid kassorna i vissa butiker och i våra större butiker där det kan bli mycket kunder vid till exempel skoavdelningen så kommer vi införa ett kösystem med nummerlappar för att du som kund ska känna dig trygg och känna att du kan prova dina skor på ett bra sätt. 

    Service med avstånd
    Vi vill fortsätta hålla vår höga servicenivå i våra butiker men samtidigt ta ansvar för att vi håller avstånd till varandra. Till exempel kommer vi att demonstrera produkter såsom ryggsäckar, kläder och annan teknisk utrustning på oss själva samtidigt som du som kund har samma ryggsäck eller klädesplagg på dig och vi förklarar och visar hur varan ska passas in för att man ska kunna prova varan på rätt sätt. Vid skoavdelningen kommer du som kund själv få mäta din fot med hjälp av våra instruktioner för att vi ska kunna hjälpa dig att hitta den perfekta kängan eller skon för ditt ändamål.

    Aktuell information om våra öppettider kan du alltid finna på naturkompaniet.se/butiker.

    Ta hand om dig och dina nära!


    OM NATURKOMPANIET

    Naturkompaniet består av 34 friluftsbutiker som säljer utrustning för friluftsliv och resa från världens ledande varumärken. Utav de 34 butikerna drivs två stycken av franchisetagare. Utöver dessa butiker har Naturkompaniet även en webbutik på www.naturkompaniet.se.

    34 inspirerande friluftsbutiker

    Naturkompaniet är en butikskedja men butikerna skiljer sig åt i sortiment. Målet är att det alltid ska vara spännande och inspirerande att besöka en av Naturkompaniets butiker, oavsett vilken.


    Vår affärsidé

    Vår målsättning är att främja friluftsliv och hälsa genom att tillhandahålla utrustning som underlättar och berikar friluftsliv. Vår uppmaning till våra kunder är: ”Gör vardagen till ett äventyr ”.

    Naturkompaniet arbetar efter 5 ledord:

    • Service 
    • Kunskap 
    • Kvalitet 
    • Sortiment
    • Natur


    Service: 

    Personlig service och engagemang från våra säljare. ” Service är Naturkompaniets kännetecken och hos oss ska du som kund alltid få bästa möjliga personliga service”. 

    Kunskap: 

    Hos oss får man råd och kunskap om utrustning och friluftsliv. ” Vi på Naturkompaniet älskar produkter och friluftsliv, vi delar gärna med oss av vår produktkunskap och vår friluftserfarenhet. Vi tar med nöje även del av våra kunders tips och erfarenhet”. 


    Kvalité: 

    Hos oss är bara det bästa bra nog. ”Vi strävar efter att hålla hög kvalitet i allt vi gör och du som kund ska känna dig trygg med att vi bara säljer produkter av hög kvalitet. Produkterna ska hålla länge, vi tror inte på ”slit och släng produkter”. 


    Sortiment: 

    Fullsorterat och brett sortiment för friluftsliv och resa. ”Sortimentet är brett och innehåller allt du behöver för ett aktivt friluftsliv. Endast varumärken som uppnår Naturkompaniets höga krav på kvalitet tas in i sortimentet. Naturkompaniet söker ständigt efter nya varumärken och sortimentet befinner sig alltid i en förändringsprocess. Saknar du något i vårt sortiment så hjälper vi dig gärna med att beställa hem det”. 


    Natur: 

    Respekt & ansvar för vår natur. ”Vi på Naturkompaniet älskar och värnar om vår natur och vi strävar alltid efter att förbättra vårt miljöarbete”.


    Gör vardagen till ett äventyr! 

    Naturkompaniet uppmuntrar till att ”göra vardagen till ett äventyr”, oavsett om det är att plocka svamp runt husknuten eller att bestiga ett berg i Himalaya. Att vistas utomhus är bra för människan då det är ett naturligt sätt att varva ned, umgås på och känna sig fri. Målsättningen är att fler människor ska utöva ett aktivt friluftsliv.


    Historia

    Naturkompaniets äldsta dotterbolag, AB Scoutvaror, grundades 1931 av den svenska scoutrörelsen. 1951 ändrades namnet till Friluftsmagasinet Scoutvaror AB och 1991 blev det slutligen Naturkompaniet. 

    Friluftsbolaget AB förvärvade år 2000 Naturkompaniet. Under hösten 2001 förvärvade Fenix Outdoor AB Friluftsbolaget och beslut togs att driva all verksamhet under namnet Naturkompaniet. Fenix Outdoor AB är ett börsnoterat bolag på Stockholmsbörsens O-lista.


    Magasinet 365

    365 är ett magasin med inspiration och utrustning. Magasinet har funnits sedan april 2011 och ges ut fem gånger per år. I magasinet går det att i lugn och ro, var som helst, förkovra sig i sortimentet och inspireras till en äventyrligare vardag. För att få magasinet hemskickat registrerar du dig som medlem i Naturkompaniets kundklubb här på hemsidan.


    Ett grönt magasin

    Papper från Norrland, miljöcertifierat tryckeri och klimatkompenserad distribution via Postnord. 365 produceras med största möjliga miljöhänsyn. Magasinet trycks på Grapho Silk 70 g/m2 från SCA. Det är klorfritt papper som har sitt ursprung i hållbart skogsbruk och som tillverkas med unikt låga utsläpp av koldioxid.


    ISO-certifierat tryckeri

    Kroonpress som trycker 365 är certifierade i enlighet med ISO 14001. Det innebär att tryckeriet internt bedriver ett systematiskt arbete för att minimera miljöbelastningen på den yttre miljön. Tryckeriet använder miljöcertifierad el.


    Klimatekonomisk Posttidning

    Som en av de första tidningarna i Sverige stämplas 365 som Klimatekonomisk Posttidning. Detta innebär att trycksakens produktion är godkänd enligt Postens miljökrav samt att distributionen är klimatkompenserad.


    Miljöpolicy 

    Vi som arbetar på Naturkompaniet älskar friluftsliv och att vistas i naturen. För oss är det en självklarhet att göra vårt bästa för att värna om miljön. Vårt främsta vapen i kampen om en bättre miljö är att vi bara säljer produkter av och med hög kvalitet i en ofta tidlös design. En kvalitativ produkt ska enligt oss hålla länge och ska inte skapa ett köp-använd-släng beteende hos våra kunder.

    Naturkompaniet tar ansvar för en hållbar utveckling genom att göra sunda affärer i alla hänseenden med omtanke för miljö och arbetsförhållanden hos våra tillverkare. Vi för en ständig dialog med våra leverantörer om att aktuella lagar och förordningar som finns lagstiftade gällande miljö, arbetsmiljö och djurens rättigheter följs och att tillverkningsprocessen löpande kontrolleras.

    I största möjliga mån strävar vi efter att återvinna dekorationsmaterial, emballage, förpackningar, kartonger, papper, plast och batterier i våra butiker och på våra kontor. Likaså strävar vi efter att minska energiförbrukningen och använda oss av förnyelsebara energikällor.

    Inköpen planeras i god tid så att varorna kan transporteras så miljövänligt som möjligt. Vi försöker att minska antalet sändningar från våra leverantörer till butikerna genom att komplettera varor på ett genomtänkt sätt med få och stora leveranser istället för flera små. Vi strävar efter att enbart anlita ISO-certifierade transportörer samt transportörer som använder miljödiesel. 

    Anställda på Naturkompaniet tar tåg i favör av flyg och bil när det är möjligt om vi inte drar på oss vandringskängorna eller cykelskorna.

     

    Företagsuppgifter: 
    Naturkompaniet AB 
    Org nr 556433-7037 
    E-mail: info@naturkompaniet.se 
    Tel: 0660-293550
    Postadress: Box 177, 891 24 ÖRNSKÖLDSVIK 
    Besöksadress: Kungstensgatan 38, 113 59 STOCKHOLM.

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress