Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


    Naturkompaniet består av 33 friluftsbutiker som säljer utrustning för friluftsliv och resa från världens ledande varumärken. Utav de 33 butikerna drivs två stycken av franchisetagare. Utöver dessa butiker har Naturkompaniet även en webbutik på www.naturkompaniet.se.

    Naturkompaniet är en butikskedja men butikerna skiljer sig åt i sortiment. Målet är att det alltid ska vara spännande och inspirerande att besöka en av Naturkompaniets butiker, oavsett vilken.

    VÅR AFFÄRSIDE

    Vår målsättning är att främja friluftsliv och hälsa genom att tillhandahålla utrustning som underlättar och berikar friluftsliv. Vår uppmaning till våra kunder är; ”Gör vardagen till ett äventyr ”


    Naturkompaniet arbetar utefter 5 ledord: 

    • Service 
    • Kunskap 
    • Kvalitet 
    • Sortiment
    • Natur


    Service: 
    Personlig service och engagemang från våra säljare. ” Service är Naturkompaniets kännetecken och hos oss ska du som kund alltid få bästa möjliga personliga service”. 


    Kunskap: 
    Hos oss får man råd och kunskap om utrustning och friluftsliv. ” Vi på Naturkompaniet älskar produkter och friluftsliv, vi delar gärna med oss av vår produktkunskap och vår friluftserfarenhet. Vi tar med nöje även del av våra kunders tips och erfarenhet”. 


    Kvalité: 
    Hos oss är bara det bästa bra nog. ”Vi strävar efter att hålla hög kvalitet i allt vi gör och du som kund ska känna dig trygg med att vi bara säljer produkter av hög kvalitet. Produkterna ska hålla länge, vi tror inte på ”slit och släng produkter”. 


    Sortiment: 
    Fullsorterat och brett sortiment för friluftsliv och resa. ”Sortimentet är brett och innehåller allt du behöver för ett aktivt friluftsliv. Endast varumärken som uppnår Naturkompaniets höga krav på kvalitet tas in i sortimentet. Naturkompaniet söker ständigt efter nya varumärken och sortimentet befinner sig alltid i en förändringsprocess. Saknar du något i vårt sortiment så hjälper vi dig gärna med att beställa hem det”. 


    Natur: 
    Respekt & ansvar för vår natur. ”Vi på Naturkompaniet älskar och värnar om vår natur och vi strävar alltid efter att förbättra vårt miljöarbete”.   


    Gör vardagen till ett äventyr! 
    Naturkompaniet uppmuntrar till att ”göra vardagen till ett äventyr”, oavsett om det är att plocka svamp runt husknuten eller att bestiga ett berg i Himalaya. Att vistas utomhus är bra för människan då det är ett naturligt sätt att varva ned, umgås på och känna sig fri. Målsättningen är att fler människor ska utöva ett aktivt friluftsliv.


    Historia
    Naturkompaniets äldsta dotterbolag, AB Scoutvaror, grundades 1931 av den svenska scoutrörelsen. 1951 ändrades namnet till Friluftsmagasinet Scoutvaror AB och 1991 blev det slutligen Naturkompaniet. 

    Friluftsbolaget AB förvärvade år 2000 Naturkompaniet. Under hösten 2001 förvärvade Fenix Outdoor AB Friluftsbolaget och beslut togs att driva all verksamhet under namnet Naturkompaniet. Fenix Outdoor AB är ett börsnoterat bolag på Stockholmsbörsens O-lista.


    Magasinet 365
    365 är ett magasin med inspiration och utrustning som sedan dess start i april 2011 ges ut fyra gånger per år. I magasinet går det att i lugn och ro, var som helst, förkovra sig i sortimentet och inspireras till en äventyrligare vardag. För att få magasinet hemskickat registrerar du dig som medlem i Naturkompaniets kundklubb här på hemsidan.


    Grönt magasin
    365 är tryckt på ett papper gjort av träd från miljöcertifierade svenska skogar. Pappret heter Scandia 2000 och kommer från Vida Paper i Lessebo, Småland och är FSC-märkt. Vida Paper producerar massa och papper på samma anläggning. Flisen som blir till pappersmassa kommer från skog i trakten. Vida Paper tar tillvara på spillvärme från produktionen som blir till fjärrvärme, ett koncept som är unikt i Europa.

    ISO-certifierat tryckeri
    Sörmlands Grafiska som trycker 365 är certifierade i enlighet med ISO 14001. Det innebär att tryckeriet internt bedriver ett systematiskt arbete för att minimera miljöbelastningen på den yttre miljön. Tryckeriet använder miljöcertifierad el.

    Klimatekonomisk Posttidning
    Som en av de första tidningarna i Sverige stämplas 365 som Klimatekonomisk Posttidning. Detta innebär att trycksakens produktion är godkänd enligt Postens miljökrav samt att distributionen är klimatkompenserad.


    Miljöpolicy 
    Vi som arbetar på Naturkompaniet älskar friluftsliv och att vistas i naturen. För oss är det en självklarhet att göra vårt bästa för att värna om miljön. Vårt främsta vapen i kampen om en bättre miljö är att vi bara säljer produkter av och med hög kvalitet i en ofta tidlös design. En kvalitativ produkt ska enligt oss hålla länge och ska inte skapa ett köp-använd-släng beteende hos våra kunder.

    Naturkompaniet tar ansvar för en hållbar utveckling genom att göra sunda affärer i alla hänseenden med omtanke för miljö och arbetsförhållanden hos våra tillverkare. Vi för en ständig dialog med våra leverantörer om att aktuella lagar och förordningar som finns lagstiftade gällande miljö, arbetsmiljö och djurens rättigheter följs och att tillverkningsprocessen löpande kontrolleras.

    I största möjliga mån strävar vi efter att återvinna dekorationsmaterial, emballage, förpackningar, kartonger, papper, plast och batterier i våra butiker och på våra kontor. Likaså strävar vi efter att minska energiförbrukningen och använda oss av förnyelsebara energikällor.

    Inköpen planeras i god tid så att varorna kan transporteras så miljövänligt som möjligt. Vi försöker att minska antalet sändningar från våra leverantörer till butikerna genom att komplettera varor på ett genomtänkt sätt med få och stora leveranser istället för flera små. Vi strävar efter att enbart anlita ISO-certifierade transportörer samt transportörer som använder miljödiesel. 

    Anställda på Naturkompaniet tar tåg i favör av flyg och bil när det är möjligt om vi inte drar på oss vandringskängorna eller cykelskorna.

     

    Företagsuppgifter: 
    Naturkompaniet AB 
    Org nr 556433-7037 
    E-mail: info@naturkompaniet.se 
    Tel: 0660-293550
    Postadress: Box 177, 891 24 ÖRNSKÖLDSVIK 
    Besöksadress: Kungstensgatan 38, 113 59 STOCKHOLM.

    Våra toppmärken

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress