Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (55)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Vinterjackor

    Vilken vinterjacka som passar just dig bäst kan bara du veta, men vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta jackan för dig. I norra Sverige är vintrarna kalla och här behövs en riktigt varm vinterjacka, gärna med dun som värmer gott trots sin lätta vikt. I södra delarna av vårt avlånga land kan det vara bra med en vinterjacka som har ett vattentätt eller vattenavstötande yttertyg eftersom vintern bjuder på en hel del regn och slask. Hos oss hittar du ett stort välgenomtänkt utbud av vinterjackor dam, vinterjackor herr och jackor barn.

    Vinterjackor för outdooraktiviteter

    Kanske letar du efter en vinterjacka till en specifik aktivitet? För den som letar efter en vinterjacka att åka skidor i har vi ett stort sortiment av skidjackor med detaljer anpassade för skidåkning, som till exempel hjälmkompatibel huva och vindtätt yttertyg. Hos oss hittar du också vinterjackor för vandring, skridskoåkning, jakt, isfiske, isklättring och mycket mer.

    Vilken vinterjacka är varmast?

    Om man vill ha en riktigt varm vinterjacka är det klokt att kolla in jackorna i Fjällräven Expedition-serien. Här finns ett stort sortiment av riktigt varma jackor, men också varma tillbehör och varma mellanlager som är bra komplement för den som inte gillar att frysa. Att välja en längre vinterjacka eller en lång vinterkappa gör att även stuss och lår håller sig varma, vilket gör hela kroppen varmare. Det är lätt att fokusera på att själva jackan ska vara varm, men minst lika viktigt är det att vara rätt klädd under. Ett skönt underställ i ull, till exempel, ger gott om extra värme.

    Vinterjacka med dun-, ull- eller syntetfyllning

    Ofta är det en klassisk dunjacka vi letar efter när det är dags för en ny vinterjacka, och dun är ett fantastiskt material. Dun har hög isoleringsförmåga och värmer mycket trots sin låga vikt. Syntet är ett billigare material och faktum är att det ibland kan vara ett bättre alternativ än dun. Syntet är inte lika känsligt för fukt, till exempel, och om det blir ett litet hål i jackan läcker inte syntet ut på samma sätt som dun kan göra. Ull är ett relativt nytt material att använda i vinterjackor. Ull är som bekant ett naturmaterial som används mycket till underställ, mössor och strumpor just för att det andas så bra och håller dig lagom varm. Som foder i jackor blir effekten densamma, ullen håller dig behagligt lagom varm.

    Laga & tvätta vinterjacka

    En vinterjacka är en investering som ska hålla i många år, vilket ställer höga krav på både slitstyrka, funktion och en tidlös design. En bra vinterjacka är den som du ser fram emot att ta fram ur garderoben när frosten börjar komma, år efter år. Ta hand om din jacka så håller den ännu längre. Om din vinterjacka är fodrad med dun, se till att laga dunjacka och tvätta dunjacka på rätt sätt.

    Vinterjackorna i vårt sortiment:

    • Långa och korta modeller
    • Många snygga färger att välja mellan som bland annat svart, blå, grön
    • Återvunnet material
    • Märken som Fjällräven, Patagonia och The North Face
    • Anoraker
    • Arbetsjackor
    • Återvunnet material
    Läs mer
    Filter
    231 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress