/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    TILLSAMMANS MOT SKRÄPET

    Årets Naturbonusvinnare 2021

    I år stöttar vi fyra organisationer som våra medlemmar röstat fram och deras insatser för ett renare Sverige. Här är vinnarna som får dela på 2,5 miljoner kronor. Varje organisation kommer att bli tilldelade 625 000 kronor var. 

    Tack till alla våra medlemmar som varit med och bidragit till årets Naturbonus och som har varit med och röstat!    CleanSea

    Clean Seas mål är att göra skillnad för vårt marina djurliv och skapa en ren framtid för havet och vår vackra kustlinje. Tack vare Naturbonusen kan de fortsätta sitt arbete med att avlägsna skräpet från vår kustlinje, främst i Bohuslän. Inom ramen för Naturbonusen hoppas de kunna städa hundra vikar runt Sveriges kust, dyka efter bottenskräp i flera utvalda hamnar och anordna upp till femtio städinsatser. Målet är att avlägsna mer än tiotusen kilo skräp. 

    Hemsida: cleansea.co    Håll Sverige Rent

    Håll Sverige Rent upplever ökade problem med nedskräpning i fjällen. Med stöd från Naturbonusen kommer de därför att sätta upp fler ”påsholkar” i fjällvärlden så att de som glömt att ta med sig en egen skräppåse kan ta en på plats och på så sätt hålla rent efter sig i naturen. De vill även utbilda fjällvandrare i allemansrätt, fortsätta att sprida sitt budskap vidare för att minska nedskräpningen och ta fram skräppåsar i återvunnet material. 

    Hemsida: hsr.se    GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät

    GUE Sweden har som målsättning att bedriva ideell dykrelaterad verksamhet i form av miljö-, utforsknings- och kartläggningsprojekt av undervattensmiljöer. Sedan 2017 driver de med hjälp av frivilliga dykare miljöskyddsprojekten Rena Botten och Operation Spöknät. Med stöd av Naturbonusen vill de sprida kunskap om situationen i våra vatten och aktivt bidra till en hållbar undervattensmiljö genom städinsatser. 


    Hemsida: guesweden.se    Kiruna Fjällräddarförening

    Kiruna Fjällräddning ser att det ökade besöksantalet i fjällkedjan har gjort problematiken med nedskräpning större det senaste året. Med bidrag från Naturbonusen kommer de därför att arrangera riktade städinsatser längs populära vandrings- och skidleder samt vid fjällstugorna för att värna om naturen och göra upplevelsen för besökarna så bra som möjligt.


    Instagram: 
    kiruna_fjallraddarforening

         Det här är Naturbonusen:

    Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala bonusgrundande beloppet som våra kundklubbsmedlemmar handlar för till Naturbonusen. Pengarna går till olika svenska organisationers natur- och miljövårdsprojekt som värnar om en välmående natur som fler människor ska kunna njuta av och vistas i.
    Under 2021 tar vi fasta på den ökade nedskräpningen i naturen. Det ökade intresset för friluftsliv under pandemin är fantastiskt, men trycket på vissa platser har också påverkat naturen negativt. Nedskräpningen nådde rekordnivåer på flera platser i landet under förra året. Därför vill vi inför årets utdelning stötta organisationer som arbetar med nationella och/eller lokala initiativ och projekt som motverkar nedskräpning, både på land och i våra sjöar och hav.

    -Med Naturbonusen kan vi stötta bra och inspirerande initiativ runt om i Sverige, vilket ger oss möjligheten att verkligen göra skillnad där det behövs. Den svenska allemansrätten är unik, men när vi nu är så många som ska samsas om naturen på hemmaplan är det också jätteviktigt att vi värnar om miljöerna vi vistas i. I år har vi därför valt att nominera projekt och organisationer som jobbar för ett renare Sverige, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet.

    Vi på Naturkompaniet arbetar varje dag för att fler och fler ska kunna spendera mer tid i naturen, vi vet att alla mår bra av det. Därför är det också viktigt att tänka långsiktigt, för att även kommande generationer ska kunna ge sig ut.

    -De nominerade i Naturbonusen gör alla ett fantastiskt arbete för att vi även i framtiden ska kunna njuta av vår fantastiska natur, säger Henrik. För att vara kunna vara med och rösta behöver du vara medlem i Naturkompaniets kundklubb och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

    BLI MEDLEM »

    Här har vi samlat alla lyckliga vinnare av Naturbonusen.

    TIDIGARE VINNARE »

    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress