/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    TILLSAMMANS MOT SKRÄPET

    Naturbonusens kandidater 2021

    När årets bidrag från Naturbonusen ska delas ut vill vi stötta kandidater som hjälper oss i kampen mot nedskräpning, både på land och till havs. De sex nominerade bidragen jobbar alla hårt för ett renare Sverige, både på land och i våra sjöar och hav:    CleanSea

    CleanSeas mål är att göra skillnad för vårt marina djurliv och skapa en ren framtid för havet och vår vackra kustlinje. Men stöttning av Naturbonusen vill de fortsätta sitt arbete med att avlägsna skräpet från vår kustlinje, främst i Bohuslän, genom att anordna strandstädningar. Med hjälp av Naturbonusen hoppas de kunna anordna mellan 10–30 st. städinsatser och avlägsna mellan 2000–10 000 kilo skräp.

    Hemsida: cleansea.co    Håll Sverige Rent

    Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack AB i syfte att motverka nedskräpning, främja återvinning samt öka individers och organisationers miljöansvar. Med stöd från Naturbonusen önskar de att sätta upp fler påsholkar i fjällvärlden så att de som glömt att ta med sin egen skräppåse kan ta en på plats. De vill även utbilda fjällvandrare i allemansvett, fortsätta att sprida sitt budskap vidare för att minska nedskräpningen och ta fram skräppåsar i återvunnet material. 

    Hemsida: hsr.se    GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät

    GUE Sweden har som målsättning att bedriva ideell dykrelaterad verksamhet i form av miljö-, utforsknings- och kartläggningsprojekt av undervattensmiljöer. Med stöd av Naturbonusen vill de sprida kunskap om situationen i våra vatten och aktivt bidra till en hållbar undervattensmiljö genom städinsatser. 

    Hemsida: guesweden.se    Rena Mälaren

    Rena Mälaren har två mål: Att med dykares hjälp få upp så mycket gifter som möjligt från våra hav samt att påverka människor till att värna mer om vår ömtåliga vattenmiljö. Om de får pengar via Naturbonusen önskar de att, bland annat, expandera sina dyk- och städinsatser till fler delar av Sverige.

    Hemsida: renamalaren.com

         Kiruna Fjällräddarförening

    Med det ökade besöksantalet i fjällkedjan har även problematiken med nedskräpning ökat. Kiruna Fjällräddning önskar, med bidrag från Naturbonusen, arrangera riktade städinsatser längs populära vandrings- och skidleder samt vid fjällstugorna.

    Instagram: 
    kiruna_fjallraddarforening

         Städa Sverige

    Städa Sverige är idrottens miljöorganisation som jobbar tillsammans med lokala föreningsungdomar för ett skräpfritt Sverige. Ungdomsidrottsföreningar och lag rekryteras för att städa upp i sin närmiljö. Med stöd av Naturbonusen kommer Städa Sverige kunna genomföra alltifrån 10 till 100 föreningsuppdrag med upp till 2000 deltagare. 

    Hemsida: stadasverige.se

     

    Det här är Naturbonusen:

    Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som våra kundklubbsmedlemmar handlar för till Naturbonusen. Pengarna går till olika svenska organisationers natur- och miljövårdsprojekt som värnar om en välmående natur som fler människor ska kunna njuta av och vistas i.
    Under 2021 tar vi fasta på den ökade nedskräpningen i naturen. Det ökade intresset för friluftsliv under pandemin är fantastiskt, men trycket på vissa platser har också påverkat naturen negativt. Nedskräpningen nådde rekordnivåer på flera platser i landet under förra året. Därför vill vi inför årets utdelning stötta organisationer som arbetar med nationella och/eller lokala initiativ och projekt som motverkar nedskräpning, både på land och i våra sjöar och hav.

    -Med Naturbonusen kan vi stötta bra och inspirerande initiativ runt om i Sverige, vilket ger oss möjligheten att verkligen göra skillnad där det behövs. Den svenska allemansrätten är unik, men när vi nu är så många som ska samsas om naturen på hemmaplan är det också jätteviktigt att vi värnar om miljöerna vi vistas i. I år har vi därför valt att nominera projekt och organisationer som jobbar för ett renare Sverige, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet.

    Vi på Naturkompaniet arbetar varje dag för att fler och fler ska kunna spendera mer tid i naturen, vi vet att alla mår bra av det. Därför är det också viktigt att tänka långsiktigt, för att även kommande generationer ska kunna ge sig ut.

    -De nominerade i Naturbonusen gör alla ett fantastiskt arbete för att vi även i framtiden ska kunna njuta av vår fantastiska natur, säger Henrik. För att vara kunna vara med och rösta behöver du vara medlem i Naturkompaniets kundklubb och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

    BLI MEDLEM »

    Omröstningen startar 28/6 och stänger 19/7. Länk till omröstningen skickas ut via vårt nyhetsbrev. Vinnarna av årets Naturbonus presenteras under  september.

    Här har vi samlat alla lyckliga vinnare av Naturbonusen.

    TIDIGARE VINNARE »

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress