/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    NATURKOMPANIETS KÖPVILLKOR


    Fraktfritt

    Hos Naturkompaniet är det alltid fraktfritt om du väljer att hämta ut din beställning i någon av våra butiker. Väljer du annat uthämtningsställe eller hemleverans så är det fraktfritt vid beställningar över 495 kr.

    Hämta ut paketet i butik

    Handla i vår webshop med leverans till butik så väntar produkten på dig och du kan enkelt prova, byta storlek eller returnera produkten direkt i butiken. Självklart får du också hjälp av vår kunniga personal. Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar.

    Fria returer

    På Naturkompaniet kan du alltid själv välja om du vill hämta, byta och returnera en produkt i valfri butik eller kostnadsfritt* skicka produkten tillbaka till oss.
    *Gäller för returer från adresser inom Sverige.

    Läs mer om:


    1. Allmänt

    Följande villkor gäller för avtal med Naturkompaniet AB, nedan kallat "Naturkompaniet" eller "Vi" och gäller köp och leverans av vara/varor till kunder i Sverige samt kunder i de länder vi levererar till.
    Naturkompaniet säljer kläder och utrustning i fysiska butiker i enlighet med Konsumentköpslagen (1990:932). Villkoren nedan gäller vid butiksköp utan där undantag är angivna som t ex villkor kring öppet köp och returnerade varor.

    Naturkompaniet säljer även kläder och utrustning via webbutiken på Naturkompaniet.se, i enlighet med Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Naturkompaniet är medlem i Svensk Digital Handel, intresseorganisationen för svensk e-handel, och uppfyller dess krav för certifieringen Trygg e-handel.

    Naturkompaniet säljer till privatpersoner och företag där i det senare fallet, syftet är att företagets anställda ska nyttja produkterna. Naturkompaniet säljer inte till företag för vidareförsäljning. Vid misstanke om vidareförsäljning förbehåller sig Naturkompaniet rätten att neka köp/ makulera order.

    Naturkompaniet förbehåller sig rätten att uppdatera dessa köpvillkor om skäl för det föreligger utan att meddela kund, och rekommenderar därför att kund läser villkoren inför varje köp.

    2. Priser

    Pris anges i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms för order till mottagare inom EU. Momsbeloppet redovisas på orderbekräftelsen/ kvittot. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, leveransförseningar etc. i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.


    PRISER OCH RABATTKODER I WEBBUTIKEN
    Vid köp i webbutiken gäller att en produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, i form av t ex kampanjer, rea, eller förändrad prissättning.
    Naturkompaniets kampanjer är alltid tidsbegränsade. För att ta del av olika kampanjer ger vi ibland ut rabattkoder som ska anges i webbutikens kassa innan ordern skickas in. Koderna är i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig som använder en rabattkod att kontrollera extra noga att priset på din order blivit korrekt innan du klickar på ”Köp nu”. Är priset inte korrekt, kontakta Kundservice.

    Naturkompaniet förbehåller sig rätten att vid missbruk eller otillbörligt bruk av kampanjer eller rabattkoder, makulera order. Koder och kampanjer som publicerats på andra hemsidor än Naturkompaniet.se tar vi inte ansvar för.

    3. Betalningsansvar och åldersgräns

    Att lägga en order via Naturkompaniet.se medför betalningsskyldighet. Du som kund godkänner det betalningsansvaret genom att acceptera våra köpvillkor i kassasteget och klicka på knappen "Köp nu".

    Naturkompaniet expedierar inte beställningar till personer under 18 år utan godkännande av målsman.

    4. Betalning

    Att handla hos Naturkompaniet är enkelt och säkert. Det finns flera olika sätt du kan betala på. I våra fysiska butiker och i webbutiken kan du betala med följande:

    • Betalkort (MasterCard och VISA kredit-/kontantkort)

    • Naturkompaniets presentkort

    För kunder med bostadsadress i Sverige och svenskt personnummer (krav för faktura) finns dessa alternativ:
    • Klarna Faktura

    Köp på Naturkompaniet.se kan också utföras med:
    • Direktbank (Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB, Sparbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken). Observera att onlineköp av presentkort endast kan betalas med direktbank.

    Kunder bosatta utanför Sverige kan betala med följande:
    • Betalkort (MasterCard, VISA kredit-/kontantkort)

    Naturkompaniet tillämpar s k omnikanal vilket innebär bland annat att du som kund kan besöka en fysisk butik och där antingen själv lägga en order i vår webbutik, eller låta någon av våra butikssäljare göra det åt dig. Leverans av varan kommer då ske senare medan betalning sker i butiken vid beställningstillfället. Betalningen i förskott är ett krav för att beställningen ska kunna läggas och expedieras. Du kan som kund ångra köpet både innan och efter varan levererats. Full återbetalning av köpesumman sker då, se avsnittet Återbetalning nedan.

     

    BETALNING MED KORT
    Kortbetalningar på Naturkompaniet.se hanteras av vår samarbetspartner, Adyen N.V., för att garantera snabb och säker betalning. När du väljer det betalningsalternativet reserveras beloppet på ditt kontokort vid din beställning och betalning genomförs först när varorna skickas från oss. Naturkompaniet garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds via webbutiken är säkra. Läs mer om säkerhet kring betalningar under det egna kapitlet Säkra betallösningar i webbutiken nedan.


    NÄR SKER BETALNINGEN?
    När du gör beställningen online med kortbetalning auktoriseras kortet först, och du får ett e-postmeddelande som bekräftar att beställningen har kommit fram till Naturkompaniet. Vi drar inga pengar från kortet förrän vi har behandlat din order och skickat den från lager. Om kortet inte blir auktoriserat visas ett meddelande på skärmen om att betalningen misslyckades. Du uppmanas då istället använda en annan betalningsmetod.

    FAKTURA
    För betalning med faktura samarbetar Naturkompaniet med Klarna AB, som gör en kreditprövning vilken i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

    Viktigt att notera vid köp på Naturkompaniet.se:

    • Fakturan från Klarna skickas inte i varupaketet utan via e-post, till den e-postadress du anger vid beställningen.
    • Fakturan skickas så snart vi expedierat din beställning. Du har då 14 dagar från det datumet att betala fakturan.
    • Vid val av faktura måste din beställning levereras till adressen där du är folkbokförd. Det medför att när du fyller i dina uppgifter om leveransadress i webbutikens kassa, måste den överensstämma med din folkboksföringadress.

    Fakturabetalning innebär en tillkommande avgift på 19 SEK. Fakturan ska vara betald inom 14 dagar från fakturadatum. Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift från Klarna. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. För frågor kring din faktura från Klarna hänvisar vi till Klarna kundservice (öppnas i nytt fönster). Där hittar du uppgifter såsom telefonnummer och öppettider.


    DIREKTBETALNING GENOM DIN BANK
    Du som är ansluten till Internetbank hos SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Sparbanken, Länsförsäkringar eller Skandiabanken kan välja att betala direkt via ditt bankkonto när du beställer på Naturkompaniet.se via Trustly (Trustly Group AB). När du väljer direktbetalning som betalningsalternativ skickas du automatiskt vidare till Trustly och loggar in på din bank på vanligt sätt. Betalningen genomförs sedan direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen. Om du betalar med direktbetalning sker transaktionen direkt och pengarna dras omedelbart från ditt konto.
     

    5. Presentkort och bonuscheckar

    Naturkompaniets presentkort och bonuscheckar är enkla att använda och kan nyttjas som betalmedel både i våra butiker och i webbutiken. Betala hela beloppet eller använd presentkortet/ bonuschecken som delbetalning vid ditt köp.


    VILLKOR FÖR PRESENTKORT OCH BONUSCHECKAR
    Naturkompaniets presentkort finns som fysiska kort som köps i butik, och e-post eller sms, som du köper på Naturkompaniet.se. Presentkorten är giltiga i tre år från köp- eller aktiveringsdatum, exakt slutdatum framgår på baksidan av det fysiska kortet eller i sms/ e-postmeddelandet.

    Naturkompaniets bonuscheck skickas som e-postmeddelande till medlemmar i kundklubb 365 en gång per år. Beloppet baseras på en procentuell andel av dina köp och returer hos Naturkompaniet som överskrider 2000 kr under föregående kalenderår. Bonuschecken är giltig i minst sex månader, exakt slutdatum framgår i e-postmeddelandet.
    Läs mer om kundklubben och medlemsbonus här»

    För både presentkort och bonuscheckar gäller att när giltighetsperioden har gått ut kan de inte användas som betalningsmedel vid köp, inte återaktiveras och eventuellt resterande värde kan inte återbetalas.

    Värdet på presentkort och bonuscheckar kan inte lösas in mot pengar.

    Köp av presentkort kan inte returneras.

    Om du returnerar en vara/varor betalda med Naturkompaniets presentkort och/eller bonuscheck, kommer återbetalning i första hand ske till ditt befintliga presentkort/ bonuscheck. Alternativt utfärdar vi ett nytt digitalt presentkort/ ny bonuscheck om giltighetsdatumet har passerats på ditt ursprungliga presentkort eller bonuscheck.
    Presentkort och bonuscheckar är värdehandlingar som vi ber dig vara rädd om. Naturkompaniet kan inte hållas ansvarig eller ersättningsskyldig för borttappade eller stulna presentkort/ bonuscheckar, eller om dessa blivit avaktiverade eller skadade så att de inte kan användas.

     

    6. Säkra betalningslösningar i webbutiken

    Naturkompaniet garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds via webbutiken på Naturkompaniet.se är säkra. För betaltransaktioner samarbetar vi med Adyen som säkerställer att ditt kortnummer skickas genom en krypterad förbindelse med SSL (Secure Sockets Layer), en industristandard för säkra betalningstransaktioner. Adyen uppfyller även kraven för PCI DSS (Payment Card Industry Standard Data Security Standard) - en standard för säker hantering av kortinformation framtaget av de internationella kortnätverken MasterCard och Visa. I praktiken innebär det att Naturkompaniet inte har tillgång till några kortuppgifter eller annan information som gäller din betalning, utan dessa hanteras av Adyen.
    För ytterligare säkerhet använder vi också 3D Secure, en teknik framtagen för att säkerställa kundens identitet. 3DSecure innebär att du får en extra möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, därmed är det mindre risk att ditt kort skulle användas i bedrägligt syfte om det hamnat i orätta händer.

    7. Fraktavgift vid köp i webbutiken

    Vid beställningsvärde över 495 kr (SEK), eller om du väljer att hämta ditt paket i någon av våra butiker, så tillkommer ingen fraktavgift. Vid beställningsvärde under 495 kr är fraktkostnaden 50 kr för leverans inom Sverige till något av Postnords ombud, eller 129 kr för hemleverans. För frakt till adress i annat land än Sverige inom EU är avgiften SEK 175.
    Om din beställning måste delas upp på fler än en leverans, debiteras du inte extra fraktavgifter för efterföljande leveranser.
    Vi kan dessvärre för närvarande inte expediera order till mottagare i länder utanför EU.

    8. Leveranser

    Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar. Vid långhelger, rea och perioder av hög orderingång kan leveranstiden bli förlängd. Vi gör vårt yttersta för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. I leveransbeskedet finner du ett kollinummer som du kan använda för att spåra ditt paket via PostNords sajt eller i deras app. Om din beställning av någon anledning skulle bli försenad, kontakta vår kundtjänst. Din beställning kan behöva delas upp på fler än en leverans, vilket innebär att paket kommer fram med olika ankomstdatum. Det framgår då av leveransbeskedet (email) att fler leveranser väntas. Du har alltid rätt att häva köpet hos oss vid en eventuell leveransförsening.

     

    LEVERANS TILL VALFRI NATURKOMPANIET BUTIK
    Vid ett köp på Naturkompaniet.se kan du, som har bostadsadress i Sverige, välja att få ordern levererad till en valfri Naturkompanietbutik för att där själv hämta ut paketet.

    Du blir meddelad via e-post när paketet finns att hämta, och behöver vid avhämtningen kunna uppvisa en giltig ID-handling. Anlitar du ett ombud att hämta ut ditt paket behöver denne kunna visa både sin egen och din giltiga ID-handlingar.

    Paket som levereras till butik ligger kvar ca 14 dagar. Kontakta vår kundservice om du behöver förlänga perioden. Om paketet inte hämtas ut eller vi blir meddelade om fördröjd uthämtning, går paketet i retur och vi förbehåller oss rätten att ta en administrativ avgift. Läs mer nedan under Ej utlösta paket.

     

    LEVERANS TILL UTLÄMNINGSSTÄLLE
    Alla våra leveranser inom Sverige sker med Postnord och det innebär att paketet kommer till Postnords ombud, t.ex. en livsmedelsbutik eller annat utlämningsställe på din hemort.

    Om du uppgav uppgifter om e-postadress och/eller mobilnummer vid din beställning, kommer du få uppgifter om kolli-ID skickat till dig så snart Postnord mottagit ditt paket för leverans, alternativt att du följer leveransen i Postnord app. Med hjälp av kolli-ID kan du också bevaka ditt pakets status på Postnords hemsida. Om du har några specifika önskemål gällande leveransen kontakta alltid vår kundservice så försöker vi hitta en lösning.

    När paketet anlänt till utlämningsstället skickas en avi till dig. Om du anger ditt mobiltelefonnummer vid beställningen så får du istället ett ankomstmeddelande via sms. 

    Efter att paketet levererats till Postnords ombud så ligger det kvar i cirka 14 dagar. För frågor kring din paket, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

    FLEXIBEL HEMLEVERANS
    Med hjälp av Postnord levereras ditt paket till ditt hem inom överenskommet tidsfönster vardagar klockan 08–21. Varan levereras till samma adress som du angivit i betalningssteget. Du får ett meddelande via sms, mejl, eller ser i appen PostNord, när ditt paket är på väg. Då kan du välja dag och tid för leverans till ditt hem, eller styra paketet till ditt postombud eller Postnords serviceställen om du vill hämta varan där. Paketet (försändelsen) kontrolleras och kvitteras av dig vid dörren. OBS, under coronaperioden kvitteras leveransen av chauffören av smittskyddsskäl.


    FÖR FÖRETAG
    Har du som företag lagt en beställning kommer paketet att skickas med Företagspaket. Paketet levereras då till företagets leveransadress på vardagar mellan kl. 08.00-16.00. Postnord levererar ut paketet oanmälda och skulle det inte finnas någon mottagare på plats kommer en avi att lämnas. Med hjälp av avin kan företaget hämta ut paketet på Postnords centrallager eller Postnords Åkeri.

    9. Leveranser utanför Sverige

    Vi skickar beställningar till länder inom Europeiska Unionen (EU). Gällande fraktkostnad till adresser inom EU är SEK 175 inklusive moms per order. Betalning för beställningar som ska skickas utanför Sverige kan endast ske med kontokort. 

    Leveranstiden till mottagare bosatt utanför Sverige blir någon dag längre än leveranstiden inom Sverige. För mer detaljerade uppgifter kontakta oss info@naturkompaniet.se eller ring +46 (0)8 20 03 42 så hjälper vi dig.

    Vi kan dessvärre för närvarande inte expediera order till mottagare i länder utanför EU.

    10. Ej utlösta paket

    Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden en avgift för ett paket som inte hämtats ut från ombudet. Avgiften (för närvarande 250 SEK) avser kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad.

    Paketet ligger kvar i cirka 7 dagar från ankomstdagen hos ditt ombud. För frågor kring din paket, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

    11. Öppet köp i butik

    Vid köp i någon av våra fysiska butiker erbjuder Naturkompaniet dig 30 dagars öppet köp mot uppvisande av kvitto och återlämning av originalförpackning. Observera att öppet köp inte gäller för presentkort, underkläder, badkläder och brutna plomberade varor. 

    12. Vill du returnera eller byta en vara?

    Du har som kund rätt att undersöka och prova produkten. Vill du returnera den rekommenderar vi att produkt och förpackning återsänds i sådant skick att de kan säljas igen. Om du har hanterat varan och/eller förpackningen i större omfattning än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion, kan du bli skyldig ersättning för varans eller förpackningens värdeminskning. Observera att bytes-/returrätt gäller inte brutna plomberade varor och presentkort.


    Så här gör du:
    Om du bestämt dig för att returnera varor – markera på orderkvittot som medföljer paketet vilka produkter du lämnar tillbaka, och lägg varan och orderkvittot i paketet. En förklistrad returfraktsedel med porto betalt finns också med i paketet, fäst den över den adresslapp med din adress som redan sitter på paketets utsida och lämna in paketet till Postnords ombud. Väljer du att inte använda returfraktsedeln bekostar du själv frakten och ansvarar för varan tills den når oss, alltså även under transporten.
    Vill du returnera varor från flera beställningar i ett enda paket? Det går bra om du tillsammans med produkterna också lägger med alla orderkvitton med noteringar om vilka varor som du vill returnera i paketet.

    Du kan också returnera ditt köp i alla våra butiker. Kom ihåg att ta med orderkvittot. Om du har förskottsbetalat ordern i någon av butikerna ta även med kassakvittot.


     *Se text med asterisk under stycket "Ångerrätt.

    13. Ångerrätt

    Du har rätt att returnera ditt köp utan att ange skäl inom 30 dagar från det datum du, eller ditt ombud, mottog paketet. Skickas varorna på din order i fler paket än ett, så gäller 30 dagar från det sista paketet mottogs. 

    Som alternativ till att returnera som beskrivet i stycket ”Vill du returnera eller byta en vara?” kan du för att utöva ångerrätten för köp på Naturkompaniet.se skicka oss ett tydligt meddelande om din retur. Meddelandet ska innehålla ditt namn, adress, kundnummer eller personnummer, ordernummer och vilka artiklar du vill returnera, eller om det gäller hela ordern. Ange också kontaktuppgifter där vi kan nå dig dagtid för mer information om hur du skickar ditt paket.
    Skicka till meddelande till:
    E-post: info@naturkompaniet.se
    Endast brev: Kungstensgatan 38, 113 51 Stockholm

    Du kan använda Konsumentverkets mall för Ångerblankett (öppnas i nytt webbläsarfönster)

    De returnerade varorna ska sedan skickas till oss utan onödigt dröjsmål, senast 30 dagar efter det orderns sista paket mottagits. I händelse att dina varor skickas till oss senare, förbehåller vi oss rätten att neka returen/bytet. 


    *Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59) har du ångerrätt vid köp på webben inom 14 dagar, vilket vi har förlängt. Perioden kallas ångerfristen och gäller från den dag du, eller det ombud du anlitat, har mottagit varan. Om du har beställt varor i en och samma beställning som levereras var för sig, dvs i två paket eller fler, så gäller ångerfristen från dagen du, eller det ombud du anlitat, mottagit det sista paketet.

    14. Vad kostar det att returnera eller byta?

    Hos Naturkompaniet har du som kund alltid fri returfrakt inom Sverige. Vid en eventuell retur måste du använda dig av den bifogade returfraktsedeln för att Naturkompaniet ska stå för returfrakten, annars står du som kund för fraktavgiften. Väljer du att själv bekosta frakten och hur varan skickas tillbaka, så ansvarar du själv för varan tills den når oss, alltså även under transporten.
    Returfraktsedeln bifogas i ditt paket tillsammans med din beställning. Lägg ner produkterna som du önskar skicka tillbaka och märk paketet med "Kundretur". Naturkompaniet betalar även för frakt på paket som skickas tillbaka till dig vid en eller flera byten.

    Vid retur från adress utanför Sverige står du som kund själv för fraktkostnaderna.
     

    15. Återbetalning

    För köp via Naturkompaniet.se som returneras är normal återbetalningstid 1-3 bankdagar, men senast 14 dagar, medan ett butiksköp betalat med kort som returneras i butik kan vanligtvis återbetalas direkt. Skickar du din retur per post och har i förväg meddelat oss om den, har vi rätt att hålla återbetalningen tills det att vi mottagit varan från dig alternativt att du kan uppvisa bevis på att du återsänt varan.

    Normalt återbetalas pengarna till det betalsätt du använt vid köpet: har du betalat ordern med kontokort återbetalar vi pengarna till kortet, medan varor beställda mot Klarna Faktura återbetalas via Klarna. Har du beställt och betalat med presentkort sker återbetalningen till ditt presentkort.
    Vid återbetalning av varor betalda med direktbankbetalning eller postförskott behöver vi uppgifter om ditt bank/postgirokonto. Var noga med att bifoga alla nödvändiga kontouppgifter med returpaketet eller ring in dina uppgifter till vår kundservice.

    16. Reklamation

    Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (två månader) från att ett fel upptäckts. Reklamationer kan göras både i butik eller genom att kontakta Naturkompaniets kundservice. Var beredd på att uppge relevant information för att vi ska kunna hantera din reklamation. Ersättningsleveransen sker helt utan kostnad för dig. Vid reklamation står Naturkompaniet för fraktkostnader, det är därför viktigt att använda sig av frakthandlingarna som skickats från Naturkompaniet. Väljer du att själv bekosta frakten och hur varan skickas tillbaka, så ansvarar du själv för varan tills den når oss, alltså även under transporten.
    Produkten/-er som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av Naturkompaniet.

    Vill du reklamera en vara, kontakta kundservice
    E-post: info@naturkompaniet.se
    Tel: 08-20 03 42
    Paket skickas till:
    E-handel Naturkompaniet, Brogatan 141 Port 1, 894 35 Själevad

     

    17. Tvist

    I händelse av tvist där Naturkompaniet och kund inte kan komma överens avser vi att medverka i s k  Alternativt tvisteförfarande (ADR, Alternative Dispute Resolution) i enlighet med de av EU framtagna reglerna därikring (Lag (SFS 2015:671) om alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden.

    AlLTERNATIVT TVISTEFÖRFARANDE - ADR
    Avsikten med alternativt tvisteförfarande är att bl a att utanför domstol möjliggöra ett enkelt, effektivt och billigt sätt att lösa tvister mellan konsumenter och näringsidkare inom EU. Istället för domstol behandlas ärendet av neutrala tvistlösningsnämnder som för parterna, konsumenten och näringsidkaren, föreslår eller ålägger en lösning.

    Om du önskar få ditt ärende behandlat som ett alternativt tvistförfarande kontaktar du den lokala tvistlösningsnämnd som hanterar din fråga. För konsumenttvister inom Sverige är det Allmänna reklamationsnämnden (ARN):
    Allmänna reklamationsnämnden
    Box 174
    Stockholm, 10123
    Sverige
    http://www.arn.se (öppnas i nytt fönster)

    Vid eventuell tvist följer Naturkompaniet Allmänna Reklamationsnämndens beslut. 

    TVISTLÖSNING ONLINE - ODR
    Är du som kund som är missnöjd med en köpt vara eller tjänst från Naturkompaniet, kan du anmäla ärendet via ARN:s webbplats, se ovan, eller till en EU-gemensam webbplats för att få din tvist prövad online, s k ODR (Online Dispute Resolution). EU:s webbplats för tvistlösning på nätet finner du här http://ec.europa.eu/odr (öppnas i nytt fönster).

    Naturkompaniet AB
    Postadress: Box 177, 891 24 Örnsköldsvik, Sverige.
    Org.nr: 556433-7037
    E-post: info@naturkompaniet.se
    Telefon: 08-20 03 42
     

    18. Medlemsklubben 365

    Att vara medlem i vår kundklubb 365 är fullt av fördelar. Du får bonus på dina köp hos oss, du får magasinet 365 direkt hem i brevlådan, och erbjudanden bara riktade till medlemmar samt specialinbjudningar. Medlemskapet är kostnadsfritt och utan bindningstid, du kan när som helst begära att avsluta ditt medlemskap. Att ha gjort ett köp hos Naturkompaniet är inte ett krav för medlemskap, däremot begär vi att du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige. Du behöver inget medlemskort, utan när du som medlem gör ett köp i våra butiker registreras det mot uppvisande av ID-handling, och i webbutiken loggar du in för att köpet ska registreras på din profil. Legitimeringen/inloggningen syftar enbart till att du ska kunna få din kundbonus. Läs de fullständiga villkoren för medlemskap i kundklubb 365 här, https://www.naturkompaniet.se/service/365-medlemsvillkor/ (öppnas i nytt fönster)
     

    19. Personuppgifter

    De personuppgifter du lämnar till Naturkompaniet AB hanteras med största respekt och vi ber om ditt samtycke du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

    • För att du ska kunna skapa ett personligt konto på Naturkompaniet.se.
    • För att vi ska kunna behandla din beställning och göra eventuell kreditkontroll
    • För att via SMS och e-post kunna meddela leveransstatus, eller kontakta dig i händelse av problem med leveransen av din order.
    • För att kunna beräkna den bonus du har rätt till som kundklubbsmedlem (kräver bl a personnummer och köptransaktioner)
    • För att kunna skicka och vårt magasin 365 och annan information om händelser och kampanjer på Naturkompaniet via t.ex. nyhetsbrev

    I vår dataskyddspolicy finner du samlad information om hur Naturkompaniet AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kring dessa. Du har enligt lag rätt att få ta del av den information som vi har registrerad om dig, och få uppgifter ändrade eller raderade. För mer information om det vänligen läs vidare i vår dataskyddspolicy här. (öppnas i nytt fönster)
     

    20. Force Majeure

    Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i de här villkoren i händelse av ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

    21. Lagen om elektroniska anslagstavlor

    Naturkompaniet följer Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor, som t ex gäller för kommentarer som publiceras av våra användare via Facebook på Naturkompaniet.se. Enligt lagen är vi skyldiga att ha uppsikt över publicerade kommentarer, och vi förbehåller oss därför rätten att gå igenom och ta bort meddelanden som innebär hets mot folkgrupp, uppvigling, barnpornografibrott, våldsskildring, annat material som kan verka stötande eller om en användare gjort sig skyldig till upphovsrättsintrång.
     

    22. Bolagsinformation

    Naturkompaniet AB är del av Frilufts Retail Europe AB med säte i Örnsköldsvik.
    Postadress: Box 177, 891 24 ÖRNSKÖLDSVIK
    Kontor: Kungstensgatan 38, 113 59 STOCKHOLM
    Org.nr: 556433-7037
    Momsregistreringsnummer: SE556433703701
    Kontakt: Naturkompaniets kundservice
    E-post: info@naturkompaniet.se
    Telefon: 08-20 03 42
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress