Matkreatör: Sophia Miracolo | Fotograf: Michael Miracolo
4–6 personer
400 g pasta
2 st gula lökar
1 kg brysselkål
4 dl havregrädde
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
2 tsk rökt paprikapulver
Rapsolja
• Hemma: koka pastan al dente, hacka löken och halvera brysselkålen. Packa ner i separata byttor. Häll havregrädden i en burk med tätslutande lock och rör ner salt, svartpeppar och rökt paprikapulver.
• På plats: när stekhällen är varm, häll på en rejäl skvätt rapsolja följt av brysselkålen. Rör runt ofta så att den inte bränns.
• Tillsätt löken efter cirka 5 minuter eller när brysselkålen har fått fin färg. Stek vidare i cirka 5 minuter till, och fortsätt att röra runt ofta.
• Skaka burken med havregrädden och häll den sedan över grönsakerna, följt av pastan. Rör om och låt puttra någon minut eller två, så att pastan hinner bli varm. Servera direkt.
Våra toppmärken