Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Chokladfondant

        Matkreatör: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark

        Ingredienser:
        100 g smör

        150 g mörk choklad
        2 ägg
        2 äggulor
        0,5 dl strösocker
        2 msk vetemjöl
        smör till formarna

        Gör så här:
        • Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
        • Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
        • Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke. Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
        • Rör tills det blir en slät och blank kräm. Fram till hit kan du förbereda hemma. Smeten kan med fördel förvaras i en spritspåse som tas med på turen.
        • Smöra smörgåsjärnet och värm det i elden. Häll smeten i järnet och värm det över elden 1–3 min per sida, håll koll så att det inte bränns.
        • Låt fondanten vila en liten stund, servera den på en tallrik med valfritt tillbehör.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress