Matkreatör: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark
Ingredienser:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
smör till formarna
Gör så här:
• Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
• Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
• Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke. Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
• Rör tills det blir en slät och blank kräm. Fram till hit kan du förbereda hemma. Smeten kan med fördel förvaras i en spritspåse som tas med på turen.
• Smöra smörgåsjärnet och värm det i elden. Häll smeten i järnet och värm det över elden 1–3 min per sida, håll koll så att det inte bränns.
• Låt fondanten vila en liten stund, servera den på en tallrik med valfritt tillbehör.