Matkreatör: Matilda Leijon | Fotograf: Hannes Ribbner
Guacamole
1 avokado
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/3 färsk chili
3 tsk färsk limejuice
Koriander
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kärna ur och mosa avokadon i en skål, gärna med lite bitar kvar för konsistens. Pressa i vilöksklyftan, lime och hacka chilin. Smaka av med salt, peppar, olivolja och koriander.
Srirachaaioli
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonäs
2-3 tsk srirachasås
Pressa ner vitlöksklyftan i majo- näsen och smaka av med srirachasås efter tycke och smak.
Picklad rödlök
0,5 dl 24% ättika
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 rödlök
Värm upp ättika, socker och vatten i en kastrull på spisen till sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka löken i tunna strimlor och lägg ned i mixen. Låt stå minst en timme innan servering.
Friterad fisk
Fiskfilé utan skinn
Panko
1 ägg
Mjöl
Skär fisken i lagom stora bitar. Sväng runt bitarna i mjölet, doppa de sedan i det upp- vispade ägget för att avsluta med att lägga de i pankon. Var noga så allting täcks ordentligt i alla steg för bäst resultat vid fritering. Jag friterade i rapsolja.
Till servering
Grillad förkokt majs
Mango
Vitkål eller spetskål
Tomat Tortilla-bröd
Koriander
Lime
Chili
Flingsalt
Om du vill göra en vegetarisk variant kan du byta ut fisken mot halloumi. Panera och fritera den på samma sätt.
Våra toppmärken