Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Fisktaco

        Matkreatör: Matilda Leijon | Fotograf: Hannes Ribbner

        Guacamole
        1 avokado
        1/2 pressad vitlöksklyfta
        1/3 färsk chili
        3 tsk färsk limejuice
        Koriander
        Olivolja
        Salt
        Svartpeppar

        Kärna ur och mosa avokadon i en skål, gärna med lite bitar kvar för konsistens. Pressa i vilöksklyftan, lime och hacka chilin. Smaka av med salt, peppar, olivolja och koriander.

        Srirachaaioli
        1 vitlöksklyfta
        1 1/2 dl majonäs
        2-3 tsk srirachasås

        Pressa ner vitlöksklyftan i majo- näsen och smaka av med srirachasås efter tycke och smak.

        Picklad rödlök
        0,5 dl 24% ättika
        1 dl strösocker
        1 dl vatten
        1 rödlök

        Värm upp ättika, socker och vatten i en kastrull på spisen till sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka löken i tunna strimlor och lägg ned i mixen. Låt stå minst en timme innan servering.

        Friterad fisk
        Fiskfilé utan skinn
        Panko
        1 ägg
        Mjöl

        Skär fisken i lagom stora bitar. Sväng runt bitarna i mjölet, doppa de sedan i det upp- vispade ägget för att avsluta med att lägga de i pankon. Var noga så allting täcks ordentligt i alla steg för bäst resultat vid fritering. Jag friterade i rapsolja.

        Till servering
        Grillad förkokt majs
        Mango
        Vitkål eller spetskål
        Tomat Tortilla-bröd
        Koriander
        Lime
        Chili
        Flingsalt

        Om du vill göra en vegetarisk variant kan du byta ut fisken mot halloumi. Panera och fritera den på samma sätt.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress