Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter



        Pannkakor över öppen eld

        Bagare & konditor: Roy Fares | Text: Andreas Björkman | Foto: Martin Stenmark

        Den här årstiden tar jag gärna med lite pannkakssmet ut i naturen och gräddar pannkakor över öppen eld. Då förbereder jag så mycket som möjligt hemma så att jag verkligen kan njuta av den svala luften och färgskiftningarna i träden när jag är ute i naturen. Ett tips är att göra smeten dagen innan och låta den stå i kylskåpet, då får ingredienserna svälla och sätta smak ordentligt.

        Amerikanska pannkakor

        8-10 stycken

        Ingredienser

        • 4 ägg
        • 300 g mjöl (5 dl)
        • 14 g bakpulver (3 tsk)
        • 5 g bikarbonat (1 tsk)
        • 3 g salt (1/2 tsk)
        • 60 g socker (3/4 dl)
        • 15 g vaniljsocker (1 1/2 msk)
        • 50 g smör
        • 110 g ägg (2 st)
        • 350 g filmjölk (4 dl)

        Gör så här:

            • Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
            • Smält smöret i en kastrull och vispa ihop det med ägg och filmjölk i en bunke.
            • Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Låt stå 30 minuter i kylen.
            • Värm en stekpanna på mellanhög värme, smörj pannan och klicka cirka 1/2 dl smet jämnt i mitten av stekpannan. Stek på 1 1/2–2 minuter. Vänd så fort pannkakan fått en fin gyllenbrun färg på undersidan. Gör samma sak på nästa sida!

        Klassiska pannkakor

        Ingredienser

        • 150 g vetemjöl (2 1/2 dl)
        • 9 g vaniljsocker (1 msk)
        • 25 g strösocker (2 msk)
        • 30 g smör (2 msk)
        • 165 g ägg (3 st)
        • 600 g mjölk (6 dl)

        Gör såhär:

              • Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke.
              • Smält smöret i en kastrull.
              • Vispa i hälften av mjölken i de torra ingredienserna till en slät smet. Blanda i ägg, resten av mjölken och smält smör. Låt vila i kylen 30–60 minuter.
              • Värm en stekpanna och klicka i lite smör. Häll i 1/2–1 dl smet i pannan, ju mer smet desto tjockare pannkakor. Låt smeten rinna ut jämt i stekpannan och vänd när botten fått en fin gyllenbrun färg.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress