Matkreatör: Nathalie Spjälle
4 st tortillabröd
1,5 dl quinoa
200 g kidneybönor
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
Smör till stekning
Tillbehör: picklad rödlök, ruccola & avokado
Cashewdressing:
3 dl cashewnötter
1 klyfta vitlök
1 msk näringsjäst
Saften från 0,5 citron
1 msk söt senap
1 msk rödvinsvinäger
1 msk agave sirap
Örtsalt
Gör så här:
- Cashewdressing (förbered hemma).
- Lägg cashewnötter i en djup tallrik, koka upp vatten och täck nötterna med det kokande vattnet i ca 20 minuter.
- Mixa tillsammans med vattnet i en blender.
- Pressa i vitlök.
- Tillsätt näringsjäst och pressa i citron.
- Smaksätt med senap, rödvinsvinäger, örtsalt och agavesirap.
- Koka quinoan enligt anvisning hemma eller på ditt stormkök.
- Stek sedan quinoan i smör. Tillsätt kidneybönor.
- Tillsätt sedan vatten och tacokrydda och låt puttra.
- Servera i tortillabröd med ruccola, avokado, picklad rödlök och cashewdressing.