Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Mustig skogssoppa med fältugnsbröd

        Matkreatörer & fotografer: Forrest & Indiana D'Andreae 

        4 personer

        Soppa

        1 stor gul lök
        1 morot
        3 dl vitt vin
        5 dl vatten
        3 dl grädde
        2 buljongtärningar
        Krydda efter smak med salt, peppar & chiliflakes
        Smör för stekning av löken

        Fyll på med råvaror från skogens skafferi. Vi hittade:

        Kirskål
        Nässlor
        Kantareller
        Trattkantareller
        Ca 10 st enbär

        Eller välj andra smaker som du hittar i naturen och som du tror passar bra.

        Gör så här:

        • Fräs på lök, morot, kirskål och svamp i smör.
        • Häll på vatten, vitt vin och grädde.
        • Krydda efter smak med de kryddor du tagit med och det du hittat under dagen.
        • Låt puttra till det blir en mustig soppa.

        Fältugnsbröd med oliver & vitlök

        1 påse torrjäst
        6 dl vetemjöl
        2,5 dl vatten
        1 msk socker
        2 vitlöksklyftor
        10 skivade oliver
        En nypa flingsalt
        En nypa oregano

        Gör så här:

        • Värm upp vatten så att det är fingervarmt.
        • Blanda i jäst och socker. Låt stå i 5 minuter (passa på att hacka vitlök och oliver).
        • Blanda i mjöl, vitlök, oliver, salt och oregano och knåda till en jämn deg.
        • Låt jäsa i 1 timme.
        • Olja din fältugn och lägg i degen.
        • Sätt fältugnen på glöden och lägg glöd på locket (så att brödet får över- och undervärme).
        • Vänd fältugnen mot elden med jämna mellanrum, håll koll på brödet och ta av när det ser klart/gyllenbrunt ut.
        • Avnjut vid en vacker plats.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress