Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Våffelmacka

        Matkreatör & fotograf: Agnes Maltesdotter

        Ingredienser:
        4 mellanstora sötpotatisar eller 2 stora

        1 citron
        Surdegsbröd
        ca. 7 champinjoner
        Några droppar tryffelolja
        Smör
        1 paket fetaost
        Två blad grönkål
        Färsk persilja


        Gör så här:

        Så, världens godaste våffelmacka är här. Har du gammalt bröd hemma, och egentligen lite vad som helst i kylen är det här absolut min favorit att ha med över den öppna elden på vardags äventyret, jag brukar peppa dem hemma och sen får elden göra sitt.

        Jag kokar sötpotatisen tills den blir mjuk, därefter mosar jag den tillsammans med citronsaften och smakar av med salt & rosépeppar. Skivar svampen & steker den i smör, när den fått färg tillsätter jag tryffelolja (mängd efter önskemål) men några droppar & sist av allt tillsätter jag den hackade persiljan. Jag brer mackan med smör, sötpotatiskrämen, lägger ca två skedar av svampen ovanpå, smular över fetaosten, toppar med grönkål och avslutar med en skiva bröd ovanpå. Tryck ihop mackan och lägg den i våffeljärnet som du redan hettat upp över elden, sen är det bara att vänta på våffelmackan!
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress