Matkreatör & fotograf: Agnes Maltesdotter
Ingredienser:
4 mellanstora sötpotatisar eller 2 stora
1 citron
Surdegsbröd
ca. 7 champinjoner
Några droppar tryffelolja
Smör
1 paket fetaost
Två blad grönkål
Färsk persilja
Gör så här:
Så, världens godaste våffelmacka är här. Har du gammalt bröd hemma, och egentligen lite vad som helst i kylen är det här absolut min favorit att ha med över den öppna elden på vardags äventyret, jag brukar peppa dem hemma och sen får elden göra sitt.
Jag kokar sötpotatisen tills den blir mjuk, därefter mosar jag den tillsammans med citronsaften och smakar av med salt & rosépeppar. Skivar svampen & steker den i smör, när den fått färg tillsätter jag tryffelolja (mängd efter önskemål) men några droppar & sist av allt tillsätter jag den hackade persiljan. Jag brer mackan med smör, sötpotatiskrämen, lägger ca två skedar av svampen ovanpå, smular över fetaosten, toppar med grönkål och avslutar med en skiva bröd ovanpå. Tryck ihop mackan och lägg den i våffeljärnet som du redan hettat upp över elden, sen är det bara att vänta på våffelmackan!