Matkreatör: Bella Porcile | Fotograf: Forrest & Indiana D´Andreae
Varmt julvin
4–6 personer
1 flaska alkoholfritt rött vin
1 apelsin
1 dl tranbär eller lingon
nejlikor
stjärnanis
kanel
ingefära skuren i skivor
farinsocker
• Dela ingefäran i bitar. Skär en halv apelsin i skivor. Den andra halvans juice pressar du ner i grytan. Häll i vinet och resten av kryddor och bär
i grytan. Häng över elden eller sätt på plattan. Låt det värmas upp men inte koka. Låt det värmas i 15 min minst.
Servera sedan i kåsa eller emaljmugg och pynta med apelsin och kanelstång.
Vintercidercocktail
4–6 personer
8 svenska äpplen
8 kanelstänger
1 medelstor ingefära
1 dl svensk honung
färsk rosmarin
nejlika
is
2 termosar
Pynt: Nejlika, ingefära, rosmarin, kanelstång, kotte
• Skär äpplen och ingefära i bitar ock koka dem i en kastrull. Lägg ner två kanelstänger. När äpplena och ingefäran mjuknat, ta ur kanelstänger, sila av och pressa ur all vätska från äpple och ingefäramoset i en bunke. Rör ned honungen. Låt svalna och häll upp i den ena termosen. Fyll den andra termosen med is. På plats i skogen – fyll glasen med is och häll på äppeldrickan. Garnera med ingefära, rosmarin och kanel. Pynta med en kotte som du rullat i glöden, då ryker den fint i glaset.
Rostade kastanjer
• Snitta ett kors i varje kastanj och lägg på glöd i ca 20 min. Rör om då och då.
Våra toppmärken