Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    LAFUMA

    Företaget Lafuma tillverkar bekväma friluftsmöbler med fransk charm. Genomtänkt design och miljövänligt och återvunnet material skapar stilfulla sittmöjligheter och bord för alla trädgårdar, campingplatser eller utflykter med picknick.

    Smidiga produkter från Lafuma

    Produkterna kan fällas ihop så de blir små och enkla att ta med i bagaget. Campingstolarna och solstolarna är ergonomiska och har snabbtorkande material.

    Produktion & hållbarhet

    Företaget grundades 1930 i Frankrike av bröderna Victor, Alfred och Gabriel Lafuma. Det hela började med att de utvecklade väskor och ryggsäckar, vilka snabbt blev populära bland expeditionsteam och den franska militären. 1954 presenterade företaget sin första serie med campingmöbler i Tyskland. Sedan dess har de fortsatt utveckla sin möbelserie för att producera de lättaste, mest transportvänliga och bekvämaste utomhusmöblerna.

    Huvudkontor:

    Anneyron, Frankrike.

    Var tillverkas produkter från Lafuma?

    Företagets utemöbler designas och tillverkas i Frankrike.

    Hur kontrollerar Lafuma produktionsvillkoren?

    Produktionen måste följa EU:s riktlinjer och tillverkningsprocessens kvalitet kontrolleras noggrant av Lafuma.

    Hur arbetar Lafuma med hållbarhet?

    Hållbar utveckling och en respektfull hantering av naturen är mycket viktig fråga för Lafuma. Sedan 2011 sker Lafumas leveranser med eldrivna lastbilar. Tillsammans med Club Alpin Francais organiserar företaget Mer de Glace Cleaning Day, då hundratals frivilliga befriar glaciären från skräp. Dessutom har företaget ett samarbete med Ecole Nationale Supérieure de l’Alpinisme i Chamonix och med WWF. Företaget var ett av de första som använde Eco Gore-Tex och återvunnet material i sina produkter. Den största delen av den el som förbrukas på företagets huvudkontor kommer från solpaneler. Företaget har fått flera utmärkelser för sitt miljöengagemang och sina produkter.

    Läs mer
    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress