Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Moiko

    För finska Moiko ör det viktigt med produkter som förmedlar glädje och lekfullhet men ändå är funktionella. Helsingforsbaserade Moiko producerar fina och väl genomtänkta mössor, vantar och accessoarer i hög kvalitet. De strävar efter att erbjuda hållbart producerad finländsk design som är både vacker och praktisk. Kärnvärdena för varumärket är närvaro, tolerans och vänlighet. 

    Historien om Moiko

    Bakom framgångssagan Moiko ligger de finska vännerna Mari och Anu. De ville skapa fina produkter som håller människor varma och samtidigt gör så att de syns i mörker – idén till vantar med reflexer var född. Moiko har vunnit priser för sin design och sortimentet har växt under åren.

    Moiko & de tysta finnarna

    Enligt Mari och Anu är finnar kända för att inte prata så mycket, kanske beror det på kylan och mörkret att man inte stannar och småpratar så länge? Idén till att skapa produkter som hjälper de tysta finnarna lite på traven föddes. Produkter som syns och kommunicerar, kanske väcker ett leende, utan att den som bär produkten säger något fyller mer än en värmande funktion. Det är förstås också viktigt att produkterna är sköna och roliga att bära, samt framtagna på ett hållbart sätt. Moikos produkter har blivit ett sätt att visa vem du är.

    Moiko & hållbarhet

    Utgångspunkten i Moikos verksamhet är att göra val som respekterar miljö, människor och djur på alla sätt det går. Naturen är den viktigaste källan till inspiration för Moiko och de strävar efter att belasta den så lite som möjligt. Det allra mesta produceras lokalt i Finland, Baltikum eller Europa vilket ger korta avstånd och på det sättet minimeras utsläpp från transporter. Av energin som används i tillverkningen av merinovantarna svarar solenergi för ungefär en fjärdedel. Moikos produkter är av hög kvalitet och håller länge, vilket också är viktigt ur ett miljöperspektiv. Även den tidlösa designen gör att produkterna kan leva länge. En del av produkterna är tillverkade av återvunna material.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress