Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Morakniv

    I Mora finns en 400-årig lång tradition av knivmakeri. Sedan slutet av 1800-talet har Frosts Knivfabrik och KJ Erikson AB slipat till vassa blad och år 2005 slogs de båda företagen ihop och tog namnet Morakniv AB. Fabriken där knivarna tillverkas idag ligger fortfarande i Mora och all hantering från metallurgi till packning och leverans av den färdiga produkten sker i Mora.

    Knivar för alla från Morakniv

    Ur Moraknivs knivfabrik kommer överlevnadsknivar, slöjdknivar, fiskknivar, byggknivar, köksknivar, friluftsknivar m.m. Varje kniv har designats med sitt specifika syfte och det märks både i design, storlek och material. Moraknivs överlevnads- och friluftsknivar används bland annat av svenska Försvarsmakten och specialförband världen över.

    Hantverk av hög kvalitet

    Många uppskattar god kvalitet när de är ute på ett friluftsäventyr och Morakniv är världskända för sitt hantverk, greppsäkra design och mycket höga kvalitet på sina knivar. Även om materialen i flera knivar togs fram främst för militären har det därför inte hindrat äventyrare och bushcrafters från att upptäcka hur bra dessa fungerar i terrängen. Morakniv tillverkar knivar för alla i alla situationer.

    En liten hemlighet

    Att tillverka en riktigt bra kniv är en komplicerad process. Varje steg i den processen har en specifik och viktig roll. Eftersom knivfabriken ligger i Mora kan man ha full översikt och kontroll över hela tillverkningen av varje kniv, och i och med det säkerställa högsta kvalitet. Till knivarna används enbart de absolut bästa materialen: kolstål, rostfritt stål eller laminatstål beroende på vilket syfte och vad för slags kniv man ska tillverka. När man valt material till en kniv ska knivbladet härdas i en härdugn. I härdningsprocessen sker en förvandling och stålet får sina unika egenskaper som skärpa, hårdhet och flexibilitet. Som man kan förstå är härdningsprocessen ytterst viktig, och därav även Moraknivs egen lilla företagshemlighet. Därefter slipas och poleras knivbladen och får sin slutliga finish samt snidade handtag och knivslidor.

    Välkommen att upptäcka Morakniv här på Naturkompaniet!

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress