Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Outlet - kläder & utrustning »

    Barnstövlar

    De allra flesta barn älskar att vara ute i både regn och snö, men för att kunna leka obehindrat i alla väder behövs ett par riktigt bra stövlar. Hos oss hittar du vattentäta, lätta gummistövlar för vår och sommar av märken som Tretorn, Kavat och Reima. Men också varmfodrade, ullfodrade vinterstövlar med bra grepp på is och snö. Här finns storlekar från det att barnet precis har börjat gå upp till junior.

    Barnstövlar för friluftsliv av hög kvalitet

    Vild lek och glada barn är härligt, men det sliter också på skor och stövlar. Genom att välja en gummistövel av hög kvalitet vet du att den kommer att hålla för hög påfrestning. Om du ska ut på en vandring med ditt barn, eller kanske ut och fiska, behöver du kunna lita på att de stövlar du packar med ska hålla ordentligt. De ska både vara slitstarka, hålla formen och ge ett bra skydd för foten. Det är också viktigt att stöveln sitter bra på barnets fot. Se till att det får plats ett par tjocka ullstrumpor i stövlarna och att barnet kan vifta ordentligt med tårna. De olika märkena kan skilja sig åt vad gäller passform och storlek, se varje produkt för detaljerad storleksguide. Många barn har breda fötter och/eller vader, till exempel, därför har vi sett till att ha en hel del modeller som passar för den med bred fot.

    Att välja rätt barnstövlar

    Ett barn med torra och varma fötter orkar leka ute länge, därför är det klokt att välja ett par fodrade och vattentäta stövlar till ditt barn under vinterhalvåret. Tänk också på att barn gärna klättrar, hasar, balanserar och hoppar på allt – även det som är halt av regnvatten. Genom att välja ett par stövlar med bra grepp minskar du risken för att barnet ska trilla och göra sig illa. Du som är på jakt efter ett par bra stövlar till förskolan gör klokt i att välja en stövel som passar till flera slags väder och temperaturer. Bland Kavats gummistövlar, till exempel, finns flera riktiga klassiker av slitstarka och fodrade gummistövlar som är den perfekta stöveln för förskolan. En fodrad gummistövel med bra grepp kan användas under en stor del av året och är lätt att ta på och av själv för barnet, vilket uppskattas av både pedagoger och barnet. Ett tips till är att välja en färgglad eller mönstrad gummistövel som ditt barn snabbt känner igen i hallen bland alla kompisarnas gummistövlar.

    Barnstövlar för junior

    Ett lite mindre barn behöver ett par stövlar som sitter ordentligt kvar på foten. Gärna med högt skaft som hindrar regn och snö att komma in. Ett äldre barn, ungdom eller junior leker inte på samma sätt. Då är det viktigare att stöveln är skön och att barnet gillar designen. Det bästa är om barnet eller ungdomen är med själv och väljer stövlar så att de blir använda. Vissa gillar coola, färgglada stövlar medan andra hellre bär mer neutrala eller diskreta. Ett tips är att köpa ett par korta, låga gummistövlar till din ungdom. De är lätta att ta på sig och sköna att bära tillsammans med till exempel jeans.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress