Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Reima

    Med de tåliga friluftskläderna från Reima kan barn leka ute i den friska luften i alla väder. De slitstarka materialen hänger med i alla äventyr och plaggens bekväma passform och glada färger gör dem till favoritplagg.

    Tidlösa barnkläder från Reima

    Tack vare den tidlösa designen och de högkvalitativa materialen kan kläderna användas av flera generationer. Reglerbara sömmar och elastiska muddar gör det lätt att anpassa såväl jackor som byxor.

    Reimas produktion & hållbarhet

    Sedan 1944 tillverkar Reima friluftskläder för barn från 0 till 12 år. Företaget utvecklar säkra kläder för alla väder som uppmuntrar till att leka och vistas ute i naturen. Företaget grundades av Pallo-Paita Oy in Kankaanpää i Finland, som tillverkar militärkläder. På 1950-talet började de tåliga barnkläderna, som tillverkades av egentillverkade tyger, även bli kända utanför Finland i hela Skandinavien och Mellaneuropa. Idag har företaget cirka 100 anställda i Finland och cirka 120 anställda i övriga länder och säljer sina kläder i 30 länder.

    Huvudkontor:

    Vantaa, Finland.

    Var tillverkas produkterna från Reima?

    Tillverkningen sker i de baltiska staterna, i Fjärran Östern och Kina.

    Hur kontrollerar Reima produktionsvillkoren?

    Alla leverantörer och producenter till Reima måste signera och följa företagets interna uppförandekod, som bland annat omfattar social standard och mänskliga rättigheter. Det innebär att följa den lokala lagstiftningen och förbud mot barn- och tvångsarbete, den reglerar löner och sociala avgifter, arbetstider, förhindrar diskriminering, ofredande och missbruk. Den omfattar även föreningsfrihet och kollektivavtal, hälso- och säkerhetsfrågor och etiskt handlande.

    Reima kontrollerar regelbundet att reglerna följs och besöker alla produktionsanläggningar minst en gång om året. Dessutom är företaget medlem i BSCI, vars oberoende granskare gör regelbundna stickprov. Reima har gått med i avtalet The Accord, som ansvarar för byggnadssäkerhet och brandskydd i Bangladesh.

    Hur arbetar Reima med hållbarhet?

    Inom logistiken används endast det ekologiskt mest gynnsamma alternativet. Luftfrakt undviks och de använder så lite förpackningsmaterial som möjligt. Vid materialutvecklingen satsar de på återvunna eller återvinningsbara textilier med lång livslängd, så att alla Reima-produkter kan användas av mer än ett barn.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress