Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Ett grönare val
    • (28)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Ullstrumpor

    Med ett par ullstrumpor på fötterna är du redo för det mesta. Ull är ett fantastiskt naturmaterial som andas och håller fötterna alldeles lagom varma. Hos oss hittar du massor av sköna ullstrumpor från välkända kvalitetsmärken i merinoull för alla typer av aktiviter - vandring, fiske, jakt, friluftsliv, skidåkning och vardag.

    Ullstrumpor för friluftsliv

    Du kanske har hört att ull kliar? Eller kanske har du någon gång haft en ulltröja som kliat? Då har det med all säkerhet varit ull från våra nordiska får. Den ullen har många bra egenskaper och det går att göra riktigt sköna stickade tröjor av den, men för plagg som till exempel ullstrumpor är den mjuka merinoullen ett bättre alternativ. Merinoullens korta fibrer är mjuka mot huden och garanterat utan kli! Merinoull är ett skönt material som passar utmärkt för strumpor. För att vara extra slittåliga har en del av våra ullstrumpor en viss andel polyester i sig för att klara av stora påfrestingar. Ull från alpackor är också mjukt och skönt, vi har lyckan att ha några riktigt varma och sköna modeller av ullstrumpor med alpackaull från Alpackasocks.

    Tvätta ullstrumpor

    Att ull är självrenande och luktreducerande gör att du sällan behöver tvätta dina ullstrumpor, ofta räcker det med att vädra dem. Häng ut dina strumpor eller lägg dom i snön ett tag så kommer de att kännas rena och fräscha igen. Ibland kan ändå ullstrumporna behöva tvättas och då är det viktigt att göra på rätt sätt. När man ska tvätta ull är det viktigt att använda ulltvättmedel eftersom vanligt tvättmedel tvättar bort ullens naturliga fett. Läs på tvättanvisningarna om det finns kvar och använd dunprogrammet på tvättmaskinen. Det är viktigt att inte tvätta ull för varmt.

    Ullstrumpor – den bästa presenten

    Ett par strumpor i ull är alltid en bra present till någon du tycker om! Ett par lyxigt sköna skidstrumpor till den som älskar alpin skidåkning, ett par mjuka vandringsstrumpor med extra vaddering för att ge en skavsårsfri vandring till någon som gärna vandrar, tunna sköna ullstrumpor dam i merinoull med coola mönster från finska Sukkamestarit till Mors dag, ett par lagom varma ullstrumpor herr till Fars dag för både arbeta och vardag, små ullstrumpor till en nyfödd baby för att hålla de små fötterna varma och ett par matchande ullstrumpor barn till syskonet.

    Läs mer
    Filter
    Ett grönare val
    • (28)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress