Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    • KEB ECO-SHELL JACKET M 1
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 2
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 3
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 4
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 5
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 6
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 7
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 8
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 9
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 10
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 11
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 12
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 13
    • KEB ECO-SHELL JACKET M 14
    1 / 14
    #getText: ads.product.badge.reading.sample.headline#
    a greener choice

    Fjällräven
    Fjällräven KEB ECO-SHELL JACKET M Herr Skaljacka CHESTNUT

    Art.nr: F82411

    Mjuk och skön trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstfickor och ventilationsdragkedjor i sidorna.

    5 999 kr
    Lagernivå: Finns i lager online
      Lagerstatus är baserad på senaste lageruppdateringen, varan kan ha sålts sedan dess.
    Välj Färg
    CHESTNUT

     Välj Storlek
    Endast tillgänglig att beställa online

    Beskrivning

    Tekniska detaljer

    Storleksguide

    Följsam skaljacka från Fjällräven

    Mjuk och skön trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstfickor och ventilationsdragkedjor i sidorna.

    Smidig teknisk skaljacka för krävande turer i ombytliga väderförhållanden under alla tider på året. Sydd i stretchig Eco-Shell för hög prestanda med lägsta möjliga miljöpåverkan. Materialet är tåligt samtidigt som det följer med naturligt i kroppens rörelser och ventilerar ut den kroppsfukt som bildas när du rör dig aktivt. Ett perfekt val vid vandring och toppturer där jackans minimalistiska utformning underlättar färden framåt samtidigt som du har ett pålitligt skydd även i riktigt hårt väder.

    Skärningen är noggrant genomarbetad för perfekt passform och rörelsefrihet. Den välsittande huvan har plats för en hjälm och kan justeras för att skydda väl utan att begränsa synfält eller huvudets rörelser. Jacköppningen har en tvåvägs vattenavstötande dragkedja med invändig skyddsklaff, enkel att öppna i båda ändar för ventilation.

    De rymliga bröstfickorna med dold bälg är åtkomliga även när du bär klättersele eller ryggsäck med höftbälte, och inuti dem finns elastiska meshfickor som håller mobiltelefon och småsaker på plats. Tvåvägs dragkedjor i sidan släpper ut överskottsvärme. Vidden nertill regleras med dragsko och ärmsluten regleras med kardborre.

    Precis som övriga kläder i Keb Eco-Shell är denna jacka utvecklad med höga krav på hållbarhet. Därför används fluorkarbonfri impregnering och skalmaterialet är i polyester rakt igenom, både återvunnen och vanlig, vilket gör plagget väl förberett för framtida återvinning. Alla utsläpp som uppstår vid produktion och transport är klimatkompenserade.

    I korthet

    • Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell
    • Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstfickor och ventilation i sidan
    • Tvåvägsdragkedja i fronten
    • Fluorkarbonfri impregnenring
    • Rymliga bröstfickor 
    • Ventilationsdragkedjor i sidorna, tvåvägs
    • Dragskojustering i nedre fåll
    • Kardborrejustering i ärmslut
    • Notera att dragkedjorna inte är 100 % vattentäta, förvara mobil och andra viktiga prylar i vattentät påse i fickan

     

    Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
    Video

    Ett Grönare val

    För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
    • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

     Grundtanken bakom begreppet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter påverkar mark, vatten och luft. Material och tillverkning kräver naturresurser, men även utsläpp och avfall till följd av produktionsprocessen påverkar. Genom Ett grönare val vill vi främja varumärken som minskar naturresurserna som behövs för deras produkter. Detta kan exempelvis handla om en förbättrad, mer effektiv vattenanvändning och vattenrening.

     Poäng kan ges på grund av en förbättrad produktionsprocess, till exempel lägre vatten, koldioxid, eller energikonsumtion. Men också om minst ett av produktens huvudmaterial har producerats hållbart enligt kriterium 1 (Användning av föredragna naturmaterial) och 2 (Återvunna material). En förbättrad process kan exempelvis vara SpinDye-processen där återvunnen polyester från PET-flaskor och uttjänta textiler smälts ner tillsammans med pigment. Eftersom materialet och pigmentet smälts samman innan materialet blir till polyestertråd används inget vatten. Metoden minskar därmed vattenanvändningen och kemikalieanvändningen med 75 respektive 90 procent jämfört med konventionell tillverkning.

    • Cirkularitet

     Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

     Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

     Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

     Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

     Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

    • Återvunna material

     Återvunna material är en viktig beståndsdel i omställningen mot mer cirkulär produktion. De vanligaste återvunna materialen är polyester och polyamid, men den tekniska utvecklingen på detta område går snabbt. Nylon tillverkad av uttjänta fiskenät är ett material som används alltmer. Ull, bomull, dun och metall är andra exempel. Minst 20% av ett huvudmaterial (till exempel yttertyget i en skaljacka) måste bestå av återvunnet material för att få poäng.

     Användandet av återvunna material minskar användningen av energi och naturresurser, samt sänker utsläppen som annars genereras vid utvinningen av nya råmaterial och produktion av nya produkter. Vid bedömningen av återvunnen polyester, polyamid, bomull, och ull går vi efter Textile Exchange Preferred Fiber Matrix (PFMM).

    • Mer hållbar hantering av kemikalier

     Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

     En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

    • "No-Go" criterias

     • PFC-användning
     • Biocider
     • Produktion i så kallade ”riskländer”
     • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
     • Flamskyddsmedel
     • Polyvinylklorid (PVC)
     • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
     • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
     • Engångsartiklar
     • Komponenten tritium i självlysande färger
    Storlek
    XS
    Vikt
    570 g
    Viktreferens
    i storlek M
    Material
    Eco Shell (100 % Polyester, delvis återvunnen)
    Membran
    100 % Polyester
    Vattentätt membran
    Ja
    Lager
    3-lager
    Rygglängd
    80 cm
    2-vägs dragkedja fram
    Ja
    Ventilationsdragkedjor
    Ja
    Huva
    Ja
    Huvans egenskaper
    Justerbar, Hjälmkompatibel
    Ventilation
    26000 g/m²/24h
    Vattenpelare
    30000 mm
    Juridisk information
    Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
    Produktserie
    Keb
    Skötselråd
    30 °C normal process, får ej kemtvättas, torktumla på låg temperatur, får ej blekas, får ej strykas, använd inte sköljmedel, ska tvättas separat
    Ett grönare val
    ja
    Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
    Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Återvunna material, Mer hållbar hantering av kemikalier
    Hållbarhet
    Fluorkarbonfri impregnering, Klimatkompenserad, Återvunnen
    KEB ECO-SHELL JACKET M

    Beskrivning

    Följsam skaljacka från Fjällräven

    Mjuk och skön trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstfickor och ventilationsdragkedjor i sidorna.

    Smidig teknisk skaljacka för krävande turer i ombytliga väderförhållanden under alla tider på året. Sydd i stretchig Eco-Shell för hög prestanda med lägsta möjliga miljöpåverkan. Materialet är tåligt samtidigt som det följer med naturligt i kroppens rörelser och ventilerar ut den kroppsfukt som bildas när du rör dig aktivt. Ett perfekt val vid vandring och toppturer där jackans minimalistiska utformning underlättar färden framåt samtidigt som du har ett pålitligt skydd även i riktigt hårt väder.

    Skärningen är noggrant genomarbetad för perfekt passform och rörelsefrihet. Den välsittande huvan har plats för en hjälm och kan justeras för att skydda väl utan att begränsa synfält eller huvudets rörelser. Jacköppningen har en tvåvägs vattenavstötande dragkedja med invändig skyddsklaff, enkel att öppna i båda ändar för ventilation.

    De rymliga bröstfickorna med dold bälg är åtkomliga även när du bär klättersele eller ryggsäck med höftbälte, och inuti dem finns elastiska meshfickor som håller mobiltelefon och småsaker på plats. Tvåvägs dragkedjor i sidan släpper ut överskottsvärme. Vidden nertill regleras med dragsko och ärmsluten regleras med kardborre.

    Precis som övriga kläder i Keb Eco-Shell är denna jacka utvecklad med höga krav på hållbarhet. Därför används fluorkarbonfri impregnering och skalmaterialet är i polyester rakt igenom, både återvunnen och vanlig, vilket gör plagget väl förberett för framtida återvinning. Alla utsläpp som uppstår vid produktion och transport är klimatkompenserade.

    I korthet

    • Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell
    • Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstfickor och ventilation i sidan
    • Tvåvägsdragkedja i fronten
    • Fluorkarbonfri impregnenring
    • Rymliga bröstfickor 
    • Ventilationsdragkedjor i sidorna, tvåvägs
    • Dragskojustering i nedre fåll
    • Kardborrejustering i ärmslut
    • Notera att dragkedjorna inte är 100 % vattentäta, förvara mobil och andra viktiga prylar i vattentät påse i fickan

     

    Ett Grönare val

    För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
    • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

     Grundtanken bakom begreppet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter påverkar mark, vatten och luft. Material och tillverkning kräver naturresurser, men även utsläpp och avfall till följd av produktionsprocessen påverkar. Genom Ett grönare val vill vi främja varumärken som minskar naturresurserna som behövs för deras produkter. Detta kan exempelvis handla om en förbättrad, mer effektiv vattenanvändning och vattenrening.

     Poäng kan ges på grund av en förbättrad produktionsprocess, till exempel lägre vatten, koldioxid, eller energikonsumtion. Men också om minst ett av produktens huvudmaterial har producerats hållbart enligt kriterium 1 (Användning av föredragna naturmaterial) och 2 (Återvunna material). En förbättrad process kan exempelvis vara SpinDye-processen där återvunnen polyester från PET-flaskor och uttjänta textiler smälts ner tillsammans med pigment. Eftersom materialet och pigmentet smälts samman innan materialet blir till polyestertråd används inget vatten. Metoden minskar därmed vattenanvändningen och kemikalieanvändningen med 75 respektive 90 procent jämfört med konventionell tillverkning.

    • Cirkularitet

     Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

     Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

     Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

     Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

     Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

    • Återvunna material

     Återvunna material är en viktig beståndsdel i omställningen mot mer cirkulär produktion. De vanligaste återvunna materialen är polyester och polyamid, men den tekniska utvecklingen på detta område går snabbt. Nylon tillverkad av uttjänta fiskenät är ett material som används alltmer. Ull, bomull, dun och metall är andra exempel. Minst 20% av ett huvudmaterial (till exempel yttertyget i en skaljacka) måste bestå av återvunnet material för att få poäng.

     Användandet av återvunna material minskar användningen av energi och naturresurser, samt sänker utsläppen som annars genereras vid utvinningen av nya råmaterial och produktion av nya produkter. Vid bedömningen av återvunnen polyester, polyamid, bomull, och ull går vi efter Textile Exchange Preferred Fiber Matrix (PFMM).

    • Mer hållbar hantering av kemikalier

     Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

     En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

    • "No-Go" criterias

     • PFC-användning
     • Biocider
     • Produktion i så kallade ”riskländer”
     • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
     • Flamskyddsmedel
     • Polyvinylklorid (PVC)
     • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
     • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
     • Engångsartiklar
     • Komponenten tritium i självlysande färger

     

    YouTube
    Video
    Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.

    Tekniska detaljer

    Storlek
    XS
    Vikt
    570 g
    Viktreferens
    i storlek M
    Material
    Eco Shell (100 % Polyester, delvis återvunnen)
    Membran
    100 % Polyester
    Vattentätt membran
    Ja
    Lager
    3-lager
    Rygglängd
    80 cm
    2-vägs dragkedja fram
    Ja
    Ventilationsdragkedjor
    Ja
    Huva
    Ja
    Huvans egenskaper
    Justerbar, Hjälmkompatibel
    Ventilation
    26000 g/m²/24h
    Vattenpelare
    30000 mm
    Juridisk information
    Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
    Produktserie
    Keb
    Skötselråd
    30 °C normal process, får ej kemtvättas, torktumla på låg temperatur, får ej blekas, får ej strykas, använd inte sköljmedel, ska tvättas separat
    Ett grönare val
    ja
    Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
    Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Återvunna material, Mer hållbar hantering av kemikalier
    Hållbarhet
    Fluorkarbonfri impregnering, Klimatkompenserad, Återvunnen
    Art.nr
    F82411

    Storleksguide

    KEB ECO-SHELL JACKET M
    Ställ en fråga
    Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

    Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
    Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst

    Passande tillbehör

    Du kanske också gillar 
    2,84
    12 Recensioner
    Skriv din recension

      I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
      Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

      Endast förnamn & första bokstaven i efternamn visas i recensionen när den publiceras.

           

    25.03.2024 Snygg men..
    från: philip ..
    Läcker, Rakt igenom. Snygg dock. Och bekväm men inte vattentät för fem öre
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    02.02.2024 Dålig kvalitet på dragkedjor..
    från: Anders A.
    Är inne på jacka två med denna modell för jag gillar modellen. MEN bytt dragkedjor i bröstfickor samt den stora kedjan på den gamla. Nu har den ena dragkedjan i bröstfickan på nya gått sönder. Har INTE använt dem så hårt så dessa borde hålla bättre. En jacka med detta höga pris..
    Blir nytt märke framöver på jacka.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    29.07.2023 Kunde varit bättre
    från: David L.
    En schysst jacka som överlag håller bra kvalité men faller på grundläggande egenskaper. Det som inte är ok är vattenavvisningen. Efter drygt 6 mån så läckte min kraftigt - impregneringen från fabrik borde sitta i längre än så om den inte tvättas? Materialet suger verkligen till sig vatten och efter 10 min är man blöt. Jag hade personligen velat placera fickor lite annorlunda. Design av luva, passform, ärmar m.m. är spot-on. Om man kan tänka sig att impregnera jackan ofta så borde den fungera ok. Jag köper något annat nästa gång.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet

    Naturkompaniet svarar

    Hej David, det framgår inte riktigt om dina kläder under jackan blir blöt eller om det endast är yttertyget som blir blött? Yttertyget som används ska ge lite mindre prasslighet och högre komfort än andra skaljackor och det är ingen fara om det yttertyget suger åt sig lite vatten. Membranet som ligger under ska skydda dig från att bli blöt in på kroppen. Om jackan däremot läcker ska du så klart kontakta vår kundtjänst eller så kan du komma in till en av våra butiker så kan vi hjälpa dig med en reklamation. Glöm inte att ta med kvittot. Vänliga hälsningar,
    Naturkompaniet

    26.06.2023 Återkommande problem med flera exemplar
    från: Anders J.
    Köpte mitt första exemplar som började läcka genom tyget på hela jackan. Fick full återbetalning med förklaring att det var fabrikationsfel på tyget. Eftersom jag tyckte, och fortfarande tycker att modellen är den snyggaste bland skaljackorna på marknaden så vågade jag mig på att köpa en till. Den läckte inte in på armar, bröst och rygg som den första jackan - däremot längst ned i fickorna, varpå allt som jag förvarade däri, t ex mobiltelefon, blev blött. Jackan går således i retur igen.

    - Jag kan förstå att fabrikationsfel kan uppstå, och även om jag kan ha förståelse för att det kan vara svårt att återkalla drabbade jackor så borde Fjällräven gå ut med information om att det varit fel i vissa batcher av jackan, så folk får en chans att reklamera innan garantitiden gått ut. Det är ju inte alla som använder jackan i ett rejält regnoväder inom tre år trots allt.

    - Att en jacka för 6000 kr återkommande dras med läckage är inget annat än oacceptabelt. Det verkar vara ett lotteri med denna jacka vilka som får en tät och vilka som får en som läcker.

    - Problemen med båda jackorna uppstod efter mycket kort tids användning och jag har som sagt från Fjällräven fått förklaringen fabrikationsfel.

    - Avråder tyvärr från köp och jag litar inte längre på Fjällrävens skaljackor.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    30.12.2022 Snygg men tyvärr dålig…
    från: Petter K.
    Har denna jackan både på jobbet och privat. Snygg och bekväm men klarar inte mycket regn tyvärr. Läcker genom tyget tidigt under dagen om det är mer än duggregn. Har även impregnerat den flera gånger men hjälper inte. Skulle inte rekommendera denna. Tyvärr.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet

    Naturkompaniet svarar

    Hej Petter, om du misstänker att något kan vara fel på jackan så besök gärna en av våra butiker och låt oss kolla på den. Du kan även höra av dig till vår kundtjänst för att få hjälp.
    Vänliga hälsningar,
    Naturkompaniet

    02.02.2022 Riktigt bra jacka men...
    från: Torbjörn N.
    ...jag saknar ett par fickor att stoppa händerna i och sen är det väldigt konstigt att inte bröstfickorna (som för övrigt är väldigt smarta och lättåtkomliga) inte är lika vattentäta som resten av jackan. Annars är det en toppenjacka, har hållit mig snustorr i riktigt ruggigt väder, tystare än de flesta andra jackor med samma funktion.

    Sitter väldigt bra med plats för ett par lager under.
    Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    30.10.2021 Toppen i tufft väder!
    från: Jakob S.
    Väldigt nöjd med jackan. Dels till vardags i regn och blåst, men den har även hållit mig torr i fjällmiljö under flera timmars vandring i ihållande regn. Viktigt att tvätta den ibland för att hålla membranet i bra skick, samt att då och då bättra på DWR-ytan.

    Dessutom snygg och prasslar inte när man rör sig!
    Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    12.08.2021 Vattentät o bra! :)
    från: Per W.
    Jag fick iaf inget måndags-exemplar! Väldigt vattentät. Har inte läckt igenom ett enda dugg på runt 4 år! Är otroligt nöjd med min Keb Eco-shell jacket. Ruggigt snygg dessutom, vilket bara är ett plus. Jag har haft den många gånger i spöregn, och det är främst då jag plockar fram den också. Men det verkar som att vissa jackor är behandlade bra från fabrik, och att det ibland skiljer sig åt, för mina två Keb jacket, den andra modellen, var det skillnad på, där min ena var behandlad bra, och den andra läckte in lite i nacken, så det behöver inte vara ett så kallat fabrikationsfel, utan mer hur väl impregnerad den är från fabrik, och hur mycket tid man har lagt på detta. Det är vad jag kom fram till, då den andra var samma modell, fast två olika färger, bara tillverkade olika år.
    Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    09.03.2021 Tveksam
    från: Jonas S.
    Första jackan ersattes med en ny pga läckage i nacken samt att blixtlåset inte gick att stänga. Läckte från dag 1 men tog inte tag i det innan blixtlåset gick sönder. Fick en ny jacka, denna gång höll blixtlåset i 1.5 år. Fördelen med jackan är att den är väldigt bekväm på - lätt och prasslar inte, tyget är inte helt vattentät. Duggregn klarar den men i övrigt finns mer att önska. Nej, den är inte värd sitt pris tyvärr. Min sista jacka från fjällräven.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet

    Naturkompaniet svarar

    Hej Jonas,
    Vi beklagar din upplevelse med skaljackan. Ta gärna kontakt med någon av våra butiker eller med vår kundtjänst på info@naturkompaniet.se för att se om jackan kan reklameras, bytas eller lagas, den ska så klart hålla för normal användning.

    Du kanske redan har koll på skötselråden för att hålla skalkläder vattentäta över tid, annars kan vi också rekommendera att kika på vår kunskapssida om skötselråd: https://www.naturkompaniet.se/kunskap/skotselrad/


    Vänligen,
    Naturkompaniet

    18.12.2020 Erfarenhet efter 2,5 år
    från: Martin P.
    Har haft denna i 2,5 år nu och den håller bättre än någon annan skaljacka jag haft tidigare. Har tvättat och impregnerat den med jämna mellanrum och den fortsätter hålla vätan ute. Läderdetaljerna mår bra av att få lite skofett på sig annars blir de torra med tiden. Snygg, bekväm och enkel att ventilera. En given, modern klassiker tycker jag.
    Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    23.10.2020 Water Proof with the enviroment in mind
    från: Pelle B.
    I got the jacket Before taking part in fjällräven Classic in 2017 looking for a quieter and more suple experience than the usual Outdorrsie Proshells from Gore and Company, i can say that the jacket has more that out proformed my expectations. with that said the DWR used on the jacket is not as hard wearing if you have owned a gore tex Products in the past but i suppose thats the cost of using more sustaniable alternatives. so i would say that you may experience more humity in the jacket if you dont take care of the jacket but if you keep up and maintain the jacket you have a happy long lasting addition to your closet for years to come.
    Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet
    22.09.2020 Ingen regnjacka
    från: Johan K.
    Jag har haft den här jackan i några år nu och kommit fram till att den inte är vattentät. Redan när den var ny läckte den in i ryggen och nacke efter en stund i regn. Har försökt att inpregnera den på nytt men har inte upplevt någon förbättring. Jackan är skön, vindtät och snygg, men någon jacka för regn är den tyvärr inte.
    Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
    Din åsikt har skickats.
    Rapportera recensionen till Naturkompaniet

    Naturkompaniet svarar

    Hej Johan,
    Vi beklagar din upplevelse med skaljackan. Om du köpte jackan för mindre än tre år sedan kan du använda dig av reklamationsrätten, d v s du som konsument har rätt att reklamera en produkt upp till tre år från inköpstillfället.

    Besök gärna en av våra butiker så vi ska kunna titta på jackan och utifrån det kunna hjälpa dig på bästa sätt. Om du inte har möjlighet att uppsöka någon av våra butiker, så kontakta gärna oss på info@naturkompaniet.se så hjälper vi dig att skicka in jackan till oss.

    Vänligen,
    Naturkompaniet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress