Kan du äta röksvamp? Går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige? Svaren hittar du i Vildplockad Svamp.
Beskrivning
Tekniska detaljer
Kan du äta röksvamp? Går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige? Svaren hittar du i Vildplockad Svamp.
Förutom att besvara dessa frågor och många fler inspirerar författaren Niki Sjölund läsaren att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.
I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad Svamp samlar Niki Sjölund fakta om ett 50-tal favoriter och beskriver var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.
Boken är en uppföljare till Niki Sjölunds populära bok Vildplockat. Han är uppvuxen i södra Lappland, har ett stort intresse naturens råvaror och har jobbat som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm.
I korthet
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Kan du äta röksvamp? Går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige? Svaren hittar du i Vildplockad Svamp.
Förutom att besvara dessa frågor och många fler inspirerar författaren Niki Sjölund läsaren att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.
I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad Svamp samlar Niki Sjölund fakta om ett 50-tal favoriter och beskriver var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.
Boken är en uppföljare till Niki Sjölunds populära bok Vildplockat. Han är uppvuxen i södra Lappland, har ett stort intresse naturens råvaror och har jobbat som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm.
I korthet
Klicka på bilden för att se inlägget