Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Etik & moral

    Naturkompaniets ambition är att tillsammans med våra leverantörer ta ansvar för att de människor som tillverkar våra varor ska göra det under goda arbetsförhållanden. Vi vill visa respekt för mänskliga rättigheter och värna om människors hälsa.

    Naturkompaniet är inte ett tillverkande företag. Vi har ingen egen produktion utan köper färdiga produkter från världens ledande varumärken och leverantörer inom friluftsliv. Vi ska tillsammans med våra leverantörer verka för att skapa en god arbetsmiljö i alla led. Vi är övertygade om att vi kan bidra till positiva förändringar genom att kombinera information och utbildning med tydliga krav och kontroll av att eftersträvade åtgärder genomförs. Detta arbete är en aldrig avslutad process.

    Inköpen planeras i god tid så varorna kan transporteras så miljövänligt som möjligt. Vi försöker minska antalet sändningar från våra leverantörer till butikerna genom att komplettera varor på ett genomtänkt sätt med få och stora leveranser istället för flera små. Vi strävar efter att enbart anlita ISO-certifierade transportörer samt transportörer som använder miljödiesel.

    Vi har en ständig dialog med våra leverantörer om att aktuella lagar och förordningar som finns lagstiftade gällande bl.a. arbetsmiljö, djurens rättigheter, miljö och andra frågor av etisk karaktär följs och att tillverkningsprocessen löpande följs upp och kontrolleras.

    Läs mer om Naturkompaniet

    Pionjärer inom hållbarhet

    Läs mer »

    Hållbarhetsmål

    Läs mer »

    Djurrättspolicy

    Läs mer »

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress