Vem kan motstå en våffla med grädde och sylt i skogen? När våfflan dessutom är tillagad på ett våffeljärn som håller i generationer och som tillverkats i de småländska skogarna?
Beskrivning
Tekniska detaljer
Vem kan motstå en våffla med grädde och sylt i skogen? När våfflan dessutom är tillagad på ett våffeljärn som håller i generationer och som tillverkats i de småländska skogarna?
Detta våffeljärn från Skeppshult är ett enkelt men krävande hantverk. Järnet är tillverkat av gjutjärn och handtaget i stål samt en non-stickyta av svensk, ekologisk rapsolja som bara blir bättre med åren. Varje detalj gjuts i en unik sandform som slås sönder. Därav blir ingen produkt från Skeppshult exakt den andra lik.
I korthet
Tvätta ur produkten med vatten innan första användning för att bli av med eventuellt damm. Alla produkter från Skeppshult tänkta för matlagning är förinbrända med rapsolja. Det kan ändå vara bra att, för att försäkra sig om att smeten inte bränns fast vid första användning, fetta in järnet och värma på några gånger. Stek alltid med smör eller olja i pannan.
När produkten är väl instekt behövs inte så mycket fett. Servera gärna direkt ur Skeppshult’s produkter, men förvara ej mat i gjutjärn. Placera inte inoljat gjutjärn direkt på känsliga ytor såsom trä på grund av risk för fläckar.
Diska alltid produkterna för hand med hett vatten utan diskmedel. Använd ej diskmaskin. Torka därefter, förslagsvis genom att värma på spisen. Förvara torrt. För grovrengöring, täck botten av pannan med grovsalt. Värm upp på hög temperatur i 1-2 minuter, häll därefter bort saltet och torka ur med papper. Produkten får en grå nyans, vilket betyder att det går bra att bränna in produkten med ny rapsolja:
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Vem kan motstå en våffla med grädde och sylt i skogen? När våfflan dessutom är tillagad på ett våffeljärn som håller i generationer och som tillverkats i de småländska skogarna?
Detta våffeljärn från Skeppshult är ett enkelt men krävande hantverk. Järnet är tillverkat av gjutjärn och handtaget i stål samt en non-stickyta av svensk, ekologisk rapsolja som bara blir bättre med åren. Varje detalj gjuts i en unik sandform som slås sönder. Därav blir ingen produkt från Skeppshult exakt den andra lik.
I korthet
Tvätta ur produkten med vatten innan första användning för att bli av med eventuellt damm. Alla produkter från Skeppshult tänkta för matlagning är förinbrända med rapsolja. Det kan ändå vara bra att, för att försäkra sig om att smeten inte bränns fast vid första användning, fetta in järnet och värma på några gånger. Stek alltid med smör eller olja i pannan.
När produkten är väl instekt behövs inte så mycket fett. Servera gärna direkt ur Skeppshult’s produkter, men förvara ej mat i gjutjärn. Placera inte inoljat gjutjärn direkt på känsliga ytor såsom trä på grund av risk för fläckar.
Diska alltid produkterna för hand med hett vatten utan diskmedel. Använd ej diskmaskin. Torka därefter, förslagsvis genom att värma på spisen. Förvara torrt. För grovrengöring, täck botten av pannan med grovsalt. Värm upp på hög temperatur i 1-2 minuter, häll därefter bort saltet och torka ur med papper. Produkten får en grå nyans, vilket betyder att det går bra att bränna in produkten med ny rapsolja:
Klicka på bilden för att se inlägget