Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Cykelpendling – våra bästa tips

    Få in träningen i vardagen med cykelpendling. Det är inte bara hälsosamt utan minskar också miljöpåverkan rejält. Så ställ bilen hemma och ta dig fram för egen maskin! Här har vi listat våra bästa tips för att förbereda dig inför cykelpendlingen.

    1. Förbered dig för cykelpendling

    Förbered morgonens cykling redan kvällen innan. Kolla väderleksrapporten och lägg fram passande kläder. Då blir det mycket enklare att komma i väg, även om det blåser lite snålt, regnar eller snöar. Ju mer du cyklar, desto enklare kommer det att bli. Vädret är en del av äventyret och det är faktiskt en rolig utmaning att ta sig fram för egen maskin och uppleva årstiderna.

    2. Rätt klädd för cykelpendling

    Om din cykelpendling är ett hårt träningspass så gäller det att inte klä sig för varmt. Var hellre lite sval i början av passet än för varm halvvägs. Här gäller det att pröva sig fram för att hitta en nivå som passar just dig. Se till att hålla huvud, händer och fötter varma. En lätt, isolerande jacka är alltid bra att ha med, utifall du tvingas stanna under färden.

    3. Packa vattentätt

    För året runt-cyklisten är slitstarka och vattentäta väskor att föredra. Tänk på att det kan vara bra med lite extra plats om du behöver handla på hemvägen. Cykelspecifika väskor har ofta fästen för lås, hjälm och cykellampa vilket är praktiskt. Glöm inte att alltid ha med verktyg, extra slang och cykelpump så att du klarar en punktering eller andra problem efter vägen.

    4. Cykla säkert

    Hjälm är en självklarhet, men missa inte att utrusta dig själv och cykeln med reflexer och ordentliga lampor. Under vinterhalvåret är det extra viktigt att både synas och ha bra sikt när mörkret faller. Glasögon är bra, både när solen skiner och som skydd mot snö och regn. Serva cykeln regelbundet och håll koll på bromsar och annat.

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress