Matkreatör: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark
2 personer
1 stor purjolök
8-10 gröna sparrisar
30 g smör
1 msk hasselnötter
En liten bit parmesan
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Lägg purjolöken direkt ner i glöden och låt den ligga där till den känns mjuk, cirka 20 min. Var inte orolig, den ska bli bränd!
- Skär bort ca 3-4 cm längst ner på sparrisen, skär upp resten i grova bitar.
- Stek sparrisen med olivolja i en varm stekpanna över elden. Krydda med lite salt.
- Bryn smöret i en liten kastrull eller panna, ha i grovt hackade hasselnötter.
- Skär purjolöken på längden, plocka ut det mjukbakade innanmätet och skär upp det i mindre bitar.
- Lägg upp sparris och purjolök på en tallrik eller på lite ved. Häll över lite brynt smör och avsluta med att riva parmesan över rätten.