Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Bakad purjolök med saltrostad sparris, parmesan & brynt smör med hasselnötter

        Matkreatör: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark

        2 personer

        1 stor purjolök
        8-10 gröna sparrisar
        30 g smör
        1 msk hasselnötter
        En liten bit parmesan
        Salt och svartpeppar
        Olivolja till stekning

        Gör så här:

        • Lägg purjolöken direkt ner i glöden och låt den ligga där till den känns mjuk, cirka 20 min. Var inte orolig, den ska bli bränd!
        • Skär bort ca 3-4 cm längst ner på sparrisen, skär upp resten i grova bitar.
        • Stek sparrisen med olivolja i en varm stekpanna över elden. Krydda med lite salt.
        • Bryn smöret i en liten kastrull eller panna, ha i grovt hackade hasselnötter.
        • Skär purjolöken på längden, plocka ut det mjukbakade innanmätet och skär upp det i mindre bitar.
        • Lägg upp sparris och purjolök på en tallrik eller på lite ved. Häll över lite brynt smör och avsluta med att riva parmesan över rätten.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress