Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Fiskknyte med potatis över öppen eld

        Matkreatör: Lina Eriksson | Fotograf: Martin Stenmark

        4 personer

        5 medelstora potatisar
        300 g vit fisk, förslagsvis kolja eller torsk
        300 g röd fisk, förslagsvis lax 1 gul lök
        1 fint skivad fänkål
        4 klyftade röda tomater
        2 hyvlade morötter
        50 g smör hyvlat över fisken
        1 citron
        Några kvistar timjan och dill

        Gör så här:

        • Förkoka potatis och lägg i folieknytet. Lägg dubbla folieark i botten så att det håller tätt.
        • Skär fisken i kuber hemma och lägg i vatten och salt. Häll av och lägg i knytet.
        •  Fyll på med färgglada grönsaker som tomat, lök, morötter och fänkål.
        • Krydda med örtsalt, hyvla några skivor smör och riv lite citronzest över. Avsluta med en kvist timjan och/eller dill.
        • Lägg knytena direkt på galler eller glöden.
        • Ett tips är att dela lite på elden så att du tar de glödande bitarna åt sidan för matlag- ning och låter de brinnande bitarna värma runt brasan.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress