Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Lammrostbiff över öppen eld, spetskål, svamp, glödbakad rotselleri & syrad grädde

        Matkreatör: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark

        2 personer

        300 g lammrostbiff
        1 liten spetskål
        300 g ostronskivling
        300 g skogschampinjon
        1 liten rotselleri
        2 dl gräddfil
        1 citron
        2 vitlöksklyftor
        3-4 timjankvistar
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        Aluminiumfolie
        Durkslag i metall som tål värme

        Gör så här:

        • Packa in hela rotsellerin i aluminiumfolie och lägg den i den glödande kolen. Låt den ligga tills den blir mjuk, cirka 1 timme.
        • Dela skogschampinjon och ostronskivling i mindre bitar. Grilla svampen direkt i elden i durkslaget. Svamp innehåller så mycket vätska att den inte blir bränd.
        • Dela spetskålen på mitten, ringla ner lite olivolja mellan bladen och salta lite på snittsidan. Grilla den lätt på ett galler över elden, lägg sedan över i stekpannan. Ha i en klick smör, vitlök och timjanskvistar. Lägg aluminiumfolie över pannan och låt det stå vid lägre värme i ca 25-30 min. Dela upp kålen i mindre bitar.
        • Krydda köttet med salt och svartpeppar. Grilla över stark värme i 3-4 min, flytta det sedan till ett ställe med lägre värme och låt det stå i ytterligare 5-6 min. Skär upp i skivor.
        • Riv en vitlöksklyfta och skalet av en citron ner i gräddfilen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med den bakade rotsellerin.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress