Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Våfflor över öppen eld med hjortronsylt & grädde

        Matkreatör: Johan Bjurström | Fotograf: Per Eriksson

        Våffelsmet (förbered hemma)
        • 1 dl grädde
        • 1 dl mjölk
        • 2 dl kallt vatten (använd bubbelvatten för mer fras)
        • 4 dl vetemjöl
        • 125 g smör
        • 2 ägg
        • 1 tsk bakpulver

        Gör så här:

        • Smält smör på låg värme i en kastrull. Låt svalna till cirka 50 grader.
        • Vispa samman mjöl, bakpulver, vatten, mjölk och grädde till en slät smet.
        • Tillsätt smält smör och ägg, lite i taget tills smeten glänser och häll upp den i en lämplig behållare. Termos är bra om man ska vara ute länge och inte vill riskera att smeten fryser.
        Hjortronsylt (förbered hemma)
        • 500 g hjortron
        • 250 g syltsocker
        • 1/2 dl vatten
        • 1/2 vaniljstång

        Gör så här:

        • Rensa hjortronen från barr och blad.
        • Värm upp hjortron, syltsocker, vatten och vaniljstång i en kastrull på medelhög värme och låt sjuda i 10 minuter.
        • Häll upp i glasburk.
        • Låt svalna i kylskåp (helst ett dygn).

        När du förberett våffelsmet, hjortronsylt och vispad grädde är det bara packa ryggsäcken och ta sikte på tänkt eldstad.

        Gör så här:

        • Tänd elden. Ett bra tips när du är utomhus är att ha med torr ved.
        • Värm upp våffeljärnet ordentligt.
        • Smörj järnet med smör och grädda tills våfflorna är gyllenbruna.
        • Servera med en rejäl klick vispad grädde och snåla inte med hjortronsylt.
        Våffeljärn & grilljärn 
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress