Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kängor & skor hallux valgus

    Vi är många som lider av Hallux Valgus, har breda fötter eller andra orsaker till att må bäst i breda kängor och skor. Det är inte helt lätt att hitta stadiga, breda kängor med gott om plats för tårna och för eventuell Hallux Valgus – och det har vi tagit fasta på. En skotillverkare som verkligen har tagit alla friluftsälskare med fotproblem under sina vingar är Hanwag. Bland Hanwags skor & kängor finns ett stort utbud av riktigt bra vandringsskor och vandringskängor med bred läst och extra utrymme för Hallux Valgus.

    Bra vandringskängor för Hallux Valgus

    En av Naturkompaniets stora visioner är att så många som möjligt ska kunna komma ut och njuta av vår vackra och välgörande natur. Vi är medvetna om att de som lider av Hallux Valgus har stora svårigheter att komma ut på grund av smärta och kanske därför är tvungna att välja bort de efterlängtade skogspromenaderna. Tack vare Hanwags stora satsning på kängor för alla kan vi erbjuda högkvalitativa, sköna, stabila skor och kängor som passar den med Hallux Valgus. Hanwags vandringskängor och Hanwags vandringsskor är framtagna för personer med Hallux Valgus och vi får ofta höra av våra kunder hur glada och lättade de är över att kunna vandra igen. Hanwags specialutformade skor och kängor uppskattas inte bara av de med besvär av Hallux Valgus, utan även av personer med breda fötter. Kom ihåg att det inte bara är skorna som gör skillnad. Det är också viktigt att använda bra strumpor och i vissa fall även sulor & iläggssulor.

    Vad är Hallux Valgus?

    Vad är egentligen Hallux Valgus och hur vet man att man har det? Om du tittar ovanifrån på dina tår och ser att stortån är sned och pekar in mot de andra tårna, då kallas det för Hallux Valgus. Ibland trycks även tåleden ut, vilket gör att det blir en knöl på insidan av foten där foten går emot skon. Den som har Hallux Valgus får besvärande smärta på och kring den knölen, ibland även på tå nummer två som ofta får väldigt ont om plats. Hallux Valgus är inte farligt, men var noga med att inte gå omkring för länge med dina ömma fötter. Hallux Valgus är till viss del ärftligt, men genom att använda fotriktiga och ergonomiska skor kan du till viss del motverka att det uppstår. Ju tidigare du söker hjälp, desto lättare är det att minska besvären. För att få reda på om du har Hallux Valgus eller hammartå, ett besläktat problem, behöver du ta kontakt med en läkare som ger dig råd om hur du kan göra för att lindra problemen. Ibland kan det behövas en operation, med det är långt ifrån alltid. Om läkaren tipsar om stadiga och breda kängor eller skor med gott om plats, då kan du hitta riktigt bra alternativ här hos oss på Naturkompaniet.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress