Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Hanwag

    Hanwag är ett käng- och skoföretag som grundades 1921 i Bayern, Tyskland, av Hans Wagner. Märkets fokus har från start varit fotriktiga skor och kängor för all form av vandring. Passform, funktion och hög kvalitet har varit Hanwags ledord ända från start. Drygt 100 år senare har företaget samma profilering och med hantverk och kvalité genom hela produktionsprocessen skapar de några av våra mest uppskattade vandringskängor.

    Hanwags läster passar olika fötter

    Hanwag jobbar med en balans mellan tradition, innovativa lösningar, passform och hållbara material. De strävar efter att alla ska kunna hitta riktigt sköna skor och kängor som sitter bra på foten, oavsett hur foten ser ut. Det har resulterat i många olika läster och ett helt sortiment av extra breda kängor som uppskattas av många. De utvalda materialen och viljan att skapa bättre skor och kängor utifrån funktion och hållbarhet gör att Hanwag fortsatt är i framkant inom vandringssegmentet. Vi på Naturkompaniet har ett brett, utvalt sortiment av skor och kängor från Hanwag, för alla äventyr, året om.

    Hanwags tillverkning i Europa

    För att säkerställa kortast möjliga transportvägar och därmed låga CO2-utsläpp sker alla nödvändiga steg för majoriteten av de skor som säljs - forskning och utveckling, råvaruproduktion, råvaruförsörjning, produktion, leverans och försäljning av de flesta skor - inom Europa. Hanwag tillverkar sina skor för vandring, vandring, bergsporter, vintersporter och resor uteslutande i sina egna produktionsanläggningar eller hos producenter som enbart arbetar för Hanwag. Det finns produktionstekniker på plats som noga följer kvaliteten och produktionsförhållandena. Materialen kommer i första hand från Europa och inga kompromisser görs när det kommer till kvalitet. Både lädret som används och andra material som till exempel Gore-Tex membranet måste uppfylla de högsta kvalitetskriterierna.

    Hanwag & miljön

    Hanwag strävar hela tiden efter att minska miljöpåverkan så mycket som möjligt och väljer material med omsorg. Råvaror väljs efter kvalitet, livslängd, miljövänlighet samt lokal förankring. Hanwag använder bland annat CO2-neutralt Terracare Zero-läder för olika modeller. Vissa Hanwag-modeller använder även ekologiskt läder, som är garvat utan användning av krom. Skinnen kommer från garveriet Vivani i Kroatien. Familjeföretaget, som är mer än 80 år gammalt, köper skinnen från ett 50-tal kroatiska småbönder som utövar certifierat ekologiskt jordbruk. Hanwag har noga kontroll över var skinnet kommer ifrån och allt är spårbart. Detta garanteras av HACCP-programmet, som är erkänt av Food and Agriculture Organization (FAO) och Världshälsoorganisationen (WHO).

    Besöker du oss från Norge och vill handla? Besök vår norska Hanwag sida.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress