Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Lemmel

    Sprakande brasa och kaffepanna. Solnedgång över tjärnar och myrar. Vakande fisk på fjällsjön och nyfikna lämlar. Lämmeltåget handlar nu inte längre om massvandring på jakt efter mat. Nu är det doften av nykokt kaffe som lockar. Och du gör nog bäst i att snida till små träkåsor och servera.

    Mörkrostat kokkaffe från Lemmel

    Lemmel kokkaffe blev tillgängligt för köp 2013, men lämlar har rostat kaffebönor i gångar under snön i hundratals år utan människors vetskap. Det man inte vet om lämmeltåg är att de går till Etiopien, Peru och Honduras för att hämta kaffebönor. Lemmel är även världens första mörkrostade kokkaffe och även världens första kokkaffe i rymden. LEMLA INGET ÅT SUMPEN!

    Koka kaffet på rätt sätt

    Det ska få ta sin tid att göra kaffe, då blir det godast. Under tiden kaffet kokas kan man ägna sig åt någonting meningsfullt som t.ex. ett trevligt samtal eller till att njuta av fin utsikt i skogen, på berget eller vid ån. Använd salt i kaffet. Salt är en smakförstärkare som faktiskt ger mer smak även till kaffe, därför är det inte fel att strö över en nypa salt i det kokande kaffevattnet. På Lemmel anser man att mörkrostat kokkaffe smakar bäst om det avnjuts ute i naturen över en brasa med öppen eld, men inser att man inte alltid kan bege sig ut så fort man vill avnjuta en god kopp kaffe. Det går därför lika bra att koka kaffet på spisen där hemma.

    Upptäck Lemmels goda kokkaffe här hos oss på Naturkompaniet, välkommen!

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress