Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Opinel

    År 1890 tillverkade Joseph Opinel den första fällkniven som sedan skulle säljas under varumärket Opinel. Med sin genialiska design och skärpa blev efterfrågan på fickkniven snabbt stor hos jordbrukare både lokalt och långt bort ifrån. Idag är Opinel högt uppskattad av såväl kockar, trädgårdsmästare som bergsklättrare, och mer än 100 år sedan den första Opinelkniven ägs företaget fortfarande av Opinelfamiljen. Företaget har en miljömedveten policy och produktionen tar hänsyn till de naturliga resurserna som finns att tillgå.

    Opinel - En designikon

    Joseph Opinel jobbade i sin fars smedja men med sitt brinnande teknikintresse spenderade han sin lediga tid på att skapa, forma och designa den perfekta fickkniven. När han var nöjd med sin design började han tillverka fickkniven i 12 olika storlekar som skulle sitta perfekt i handen oavsett handstorlek. Idag har Opinels fickkniv samma design som för över 100 år sen och har genom åren vunnit ett antal olika utmärkelser och priser inom design och betraktas som en designikon världen över!

    Från fjällkniv till kockkniv

    Tidigt började Joseph Opinel designa och tillverka knivar och redskap för alla möjliga användningsområden. Han blev så småningom tvungen att byta till nya och större lokaler samt starta en strömlinjeformad produktion för att möta den stora efterfrågan. Knivarna ägs idag av både friluftsentusiaster och Michelinkockar såväl som privatpersoner jorden runt som uppskattar god design och knivskarp kvalitet.

    Vi är glada över att kunna erbjuda Opinels unika knivar i vårt sortiment här på Naturkompaniet, välkommen!

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress