Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Petzl

    Petzls mål har sedan starten varit att utveckla konkreta lösningar som gör det möjligt för klättrare att röra sig på höga höjder på ett så säkert sätt som möjligt samt att erbjuda smarta produkter för att lysa i mörker. Man kan verkligen säga att de har lyckats med det med tanke på att de numera är kända världen över för sina högkvalitativa pannlampor och sin genomtänkta klätterutrustning.

    Mer om Petzl

    Petzl har alltid legat i framkant när det gäller smarta, tekniska lösningar. Ett exempel på det är att de var först med att använda energisnål LED-teknik i sina pannlampor. De blev samtidigt även kända för sin repbroms Grigri som är kraftfull trots sin lätta vikt och mycket säker, samt för sina smidiga klätterselar.

    Mer om Petzls produkter

    Alla känner till dem, de praktiska pannlamporna från det franska märket Petzl. Men företaget kan mer än pannlampor. Tack vare företagets grundare och namne Fernand Petzls passion för grottor har Petzl utvecklat ett stort sortiment av professionell utrustning för expeditioner, klättring och olika bergssporter. Bland Petzls produkter finns bland annat säkerhetsanordningar, isyxor och klätterselar.

    Tillverkning av Petzls produkter

    Petzl har totalt fyra produktionsanläggningar där 80% av alla produkter tillverkas. Tre av dem ligger i Frankrike och en i Malaysia. Tack vare att Petzl har en egen produktion kan de säkerställa en extremt hög kvalitetsstandard, dessutom är alla medarbetare anställda direkt av företaget. Petzl har sitt huvudkontor i Crolles i Frankrike.

    Petzl & socialt ansvar

    Petzl har definierat sina sociala och miljömässiga krav i en uppförandekod som alla leverantörer ska skriva under. Dessutom utbildades anställda av den icke-statliga organisationen Human Resources Without Borders, som regelbundet kontrollerar förhållandena på plats.

    Petzl & hållbarhet

    Petzls utsläpp genom hela kedjan kontrolleras regelbundet och förbättras hela tiden. Företaget använder återvinningsbara och bluesign-certifierade material i sina produkter och naturliga, komposterbara och återvinningsbara material i sina förpackningar. Varumärket har ett nära samarbete med andra aktörer inom utomhusbranschen och är medlem i olika organisationer som till exempel Outdoor Sports Valley, Environmental Watch Group, Outdoor Industry Association och Sustainability Working Group de l'European Outdoor Group. År 2006 grundades Petzl Foundation som är tillägnad säkerhet inom vertikala aktiviteter, miljöskydd och forskning. Stiftelsen stöder ett flertal olika miljöprojekt.

    Läs mer
    Filter
    37 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress