Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Viking

    Det norska märket Viking är kända för sina sköna, slitstarka skor som tål alla typer av väder. Utrustade med en dämpande yttersula med bra grepp passar Vikings stadiga skor både för utflykter i skogen, långa promenader och hela dagar i skolan. Tack vare lättanvända snabbsnören och kardborreknäppning kan skorna snabbt tas av och på och anpassas individuellt efter fotens form. Många av modellerna är gjorda med GoreTex och andra smarta material som gör att skorna är lätta och luftiga, men samtidigt vattentäta och skyddar tårna från stötar.

    Vikings historia

    Viking grundades i Norge av Peter Mathias Røwde redan 1920. Då tillverkade Viking overallsskor för att skydda fötterna från fukt och smuts. Företaget växte och blev med tiden det ledande varumärket för väderbeständiga skor i Norge. Sedan 2006 säljs Viking i hela Europa eftersom skor som tål Norges väder behövs överallt. Huvudkontoret ligger i Lorenskog i Norge. Viking tillverkar skor för både dam, herr, barn och junior.

    Var tillverkas Viking-produkter?

    Produktionen sker i Europa och Asien.

    Hur kontrollerar Viking produktionsförhållandena?

    Företaget samarbetar med långvariga partners, som alla är skyldiga att skriva under Vikings uppförandekod. Genom hållbara affärsrelationer möjliggör företaget investeringar i utbildning och träning av personal och får skor av hög kvalitet. Företaget är medlem i Ethical Trade Initiative och producerar en årlig rapport om sin verksamhet i Asien. Denna rapport kontrolleras och kommenteras och vid behov deltar företaget och dess samarbetspartner i utbildningar från IEH för att fortsätta förbättra förhållandena.

    Läs mer
    Filter
    3 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress