Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


     

    1% AV DINA KÖP TILL NATUR- OCH MILJÖVÅRDSPROJEKT
    2015


    2016


    2017


    2018


    NATURBONUSEN
    Som medlem i vår kundklubb gör du en viktig insats för miljön och friluftslivet.
    Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för under ett kalenderår till ett natur- eller miljövårdsprojekt. Vi på Naturkompaniet började med detta för några år sedan och hittills har vi kunnat bidra till flera viktiga projekt som du kan läsa mer om nedan. 


    2018 års prisutdelning för Naturbonusvinnarna hölls på Utefest i början av september. 
    Fyra naturnära organisationer fick dela på 2,3 miljoner kronor.

    PLOGGA    PLOGGA är en folkrörelse som går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. Det går även lika bra att promenera, paddla, åka skateboard, cykla mm. Det hela handlar om att göra något åt vår miljö och hälsa innan det är för sent eftersom vi ser att trenden är negativ just nu. Vi har hittat en lösning på problematiken som gör att det inte längre blir tabubelagt att plocka skräp och städa upp. PLOGGA är attitydsförändrande.

    Plogga fick 300 000 kronor av 2018 års Naturbonus

    Läs mer ►    NATURARVET    Tiden är knapp för att kunna skydda de sista resterna av våra vackra gammelskogar. Redan 2030 beräknas inga fler gammelskogar finnas kvar att skydda. Sverige når i dag bara upp till fullt skydd för cirka fem procent av den totala skogsmarken. Det uttalade målet och åtagandet är tjugo procent. Naturarvet förvärvar nu en skog om året, men målsättningen är fler skogar per år och på fler platser i landet. Din och min insats skyddar Sveriges sista gammelskogar för evigt!

    Naturarvet fick 850 000 kronor av 2018 års Naturbonus

    Läs mer ►


    FRILUFTSFRÄMJANDET    Friluftsfrämjandet vill fortsätta att öka barn och ungas intresse för naturen med upptäckarglädje, lärande och rörelse redan från tidig ålder. För att uppnå detta behöver de uppdatera material och verktyg för projekten Skogshjältarna och Skogsmulle som de vill sprida till så många skolor som möjligt, med koppling till läroplanen. Med Naturbonusen skulle de kunna nå ut till ännu fler barn.

    Friluftsfrämjandet fick 850 000 kronor av 2018 års Naturbonus

    LÄS MER ►

    FRILUFTSBYN    I korthet går verksamheten ut på att öka integrationen med hjälp av naturen. Syftet är att bygga broar genom evenemangen Friluftsliv Sommar och Friluftsliv Höst, där deltagarna själva ska bidra till innehållet genom att delge sina erfarenheter. Evenemangen dokumenteras med foto och film för ytterligare spridning. Målet är att integrationsträffarna ska bli årligt återkommande.

    Friluftsbyn fick 300 000 kronor av 2018 års Naturbonus

    LÄS MER ►

    • Inga medlemsavgifter
    • Inget medlemskort
    • 1% till naturen
    • 2% åter som bonuscheck

    • Medlemsförmåner

    Välkommen!


    Våra toppmärken

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress