Huvudinnehåll

Omelett i stekpanna över öppen eld

Matkreatör: Jessie Sommarström | Fotograf: Jenny Unnegård

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • Salt
  • 1 knippe svensk sparris i mindre bitar
  • 20 g lagrad svensk ost
  • 2 msk rapsolja
  • Vildplockad kirskål, ramslök och löktrav

Gör så här:

  • Rör ihop ägg, vatten och salt.
  • Ställ stekpannan över öppen eld och låt den bli varm.
  • Stek sparrisen i olja tills den nästan är klar.
  • Riv ramslöksbladen och lägg dem i pannan.
  • Slå äggsmeten över sparrisen, rör runt försiktigt och låt äggsmeten sätta sig.
  • Tag av från elden, toppa med vildplockat och riven ost.

Matkreatör: Jessie Sommarström | Fotograf: Jenny Unnegård