Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    VEJA

    Veja grundades 2004 av tidigare investmentbanker Sébastien Kopp och François-Ghislain Morillion. Deras mål var att få ut högkvalitativa och funktionella sneakers på marknaden som är gjorda av hållbara material under rättvisa arbetsförhållanden. Märkets utbud sträcker sig från snygga vardagssneakers till tekniska traillöparskor. "Veja" är portugisiska och betyder "look" - en uppmaning att vara mycket uppmärksam på hur dina sneakers är gjorda och vad de är gjorda av.

    Mer om Veja

    Ekologiskt, sportigt, rättvist: Veja Fair Trade SRL säljer snygga sneakers och tekniska löparskor under varumärket Veja. Skorna tillverkas hållbart och under rättvisa förhållanden i Brasilien. I linje med sitt "post petroleum"-påstående undviker företaget att använda petroleumbaserade material när det är möjligt. Istället utgör naturliga, förnybara och återvunna råvaror materialbasen. Ingen ska lida av Veja-skor, varken naturen eller människorna som är involverade i produktionen.

    Huvudkontor

    Paris, Frankrike

    Veja – ansvarsfull produktion

    Veja lägger stor vikt vid transparens. Många detaljer samt fakta och siffror publiceras på företagets hemsida. Det sociala och ekologiska engagemanget hos varumärket är stort och Veja investerar fem till sju gånger så mycket pengar i produktionen av skorna som stora konkurrerande företag. Veja klarar sig dock utan traditionell annonsering som står för en stor del av de totala kostnaderna hos andra företag. Som ett resultat kan Vejas sneakers säljas till priser som liknar konkurrenternas, trots den mer komplexa tillverkningsprocessen.

    Var tillverkas Vejas produkter?

    Vejas skor har tillverkats i Brasilien sedan företaget grundades. Grundarna valde Brasilien för dess närhet till leverantörer av bomull och gummi.

    Hur kontrollerar Veja produktionsförhållandena?

    Veja lägger stor vikt vid goda arbetsförhållanden. Alla produktionsanläggningar i Veja uppfyller höga sociala krav, är certifierade och kontrollerade av fackföreningar. Företaget följer ILO:s regler. Detta inkluderar rimlig arbetstid, betald övertid, betald semester, anställningstrygghet och pensionsbetalningar. Lönerna ligger över det brasilianska genomsnittet. Arbetsförhållandena kontrolleras och utvärderas i årliga revisioner.

    Veja & hållbarhet

    Veja avstår till stor del från petroleumbaserade material. Istället används naturliga alternativ som förnybart naturgummi från Amazonasregionen, sockerrör eller risavfall. Om plast inte går att undvara används företrädesvis återvunnet material. Dessutom deltar Veja i projektet Agro-Ecology, som stödjer cyklisk odling för att skydda jorden. En tredjedel av de sneakers som produceras av Veja är veganska. Om läder används kommer det från garverier som är kontrollerade och certifierade av Leather Working Group.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress