Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Ett grönare val
    • (9)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Regnkläder

    Bra regnkläder är ett måste för den som planerar att vara utomhus oavsett om det gäller vandring, hundpromenader, kanotpaddling, jakt, golf, cykelpendling eller vardagens alla småskurar. För den som har ett arbete med mycket tid utomhus är det också viktigt att ha riktigt sköna och praktiska regnkläder som arbetskläder.

    Regnkläder från kvalitetsmärken

    Fjällräven har ett brett utbud av regnkläder för alla tillfällen. Ett mycket mångsidigt plagg är Fjällrävens regnponcho som med sin vidd även kan täcka och skydda ryggsäcken under vandringen eller cyklingen. Fjällräven Lappland Eco-shell regnponcho är en poncho speciellt framtagen för jakt och utformad med diverse finesser för att man ska kunna röra sig så tyst och bekvämt som möjligt i skogen. 

    Regnkläder för outdoor

    För den som älskar att vara ute i skog och mark är regnkläderna helt avgörande för hur njutbar en utevistelse blir när det regnar och blåser. Att vara varm, torr och mätt är viktigt för att må bra och här spelar regnkläderna en viktig roll. Visst är det härligt med snygga regnkläder, men det är de praktiska och smarta funktionerna som spelar roll när regnet öser ner. En skyddande huva att fälla upp och justerbara ärmar och ben är några av de funktioner som gör det svårare för kyla och regn att komma in på kroppen. Fickor med tejpade dragkedjor är bra att ha så att du lätt kommer åt lite välbehövliga nötter att äta och att kunna ha mobilen helt skyddad från väta men ändå lättåtkomlig är viktigt ur säkerhetssynpunkt. Kom ihåg att även skydda din ryggsäck med regnskydd så att din packning håller sig torr.

    Membran & PU-väv

    Vi får ofta frågor om membran, PU-väv (kallas även galon). Ofta är det frågor om vilket som är bäst, men sanningen är att det ena inte är bättre än det andra. Ett membran är ett material som består av små porer som fästs mellan fodret och yttertyget. Membranet gör att plagget skyddar mot regn och vatten utifrån, medan vattenånga från din kropp släpps ut genom det. Regn- och skalkläder med membran är i ofta mjukare än plagg i PU-väv, vilket är en stor fördel under aktiviteter där du rör dig mycket. Kläder med membran är i övrigt också mer anpassade efter rörelse än vad galonkläder är. Här finns ofta öppningar för ventilation. PU-väv är supertätt. Det är ett tjockt, skyddande lager utanpå tyget som håller dig torr. Kläder i PU-väv är bra om du ska ägna dig åt en lågintensiv aktivitet som till exempel gå och handla eller promenera med hunden.

    Regnkläder mäts med vattenpelare

    Kanske har du sett att det står siffror på ett regnplagg? Det är en måttenhet som kallas för vattenpelare och används för att visa hur vattentätt ett regn- eller skalplagg är. Här är en liten snabbguide:

    • 3 000 mm: Står emot lätt regn och håller ute fukt under en kortare tid
    • 5 000 mm: Skyddar dig från att bli blöt i ett kraftigt regn
    • 10 000 mm eller mer: Bra skydd vid skyfall en längre period

    Regnkläder hos Naturkompaniet

    Hos oss hittar du regnkläder för dam, herr och barn som går att lita på. Vi köper alltid in det som vi själva skulle vilja ha och har alltid hög kvalitet och bra funktion som våra största fokus. Självklart är vi även måna om vår natur och hållbarhet är en viktig del. Det finns många regnjackor, regnbyxor, regnställ och regnponchos i vårt sortiment och vi strävar efter att all impregnering ska vara helt fri från flourkarboner

    Läs mer
    Filter
    Ett grönare val
    • (9)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress