Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    kläder

    Ju mer tid du rör dig utomhus, desto mer kommer du att uppskatta både kvaliteten på dina friluftskläder och dess funktion.


    Friluftskläder
    Bra friluftskläder är bekväma och gör det lätt att röra sig obehindrat i skog och mark. Ofta kräver olika aktiviteter olika egenskaper som vattentäthet, smutsavstötning, andningsförmåga etc. Alla dessa egenskaper är bra att tänka på så att de passar just dina friluftsaktiviteter. Under vilka förhållanden är du oftare utomhus? Kommer du att svettas mycket? Finns risken att du blir smutsig? Vill du även se bra ut när du är ute?
    I vårt sortiment hittar du allt för ett aktivt uteliv samt ett brett utbud av vardagskläder. Allt från underställ, värmande mellanlager och skalplagg, som exempelvis är regn och vattentäta. Men det viktigaste är att du väljer kläder efter väder och aktivitet. Till exempel, när du reser till ett varmare klimat är det bättre att kläderna är svala och har god andningsförmåga.

    Läs mer om merinoull och våra andra material på våra guider >>

    Det är också en bra idé att hålla efter dina kläder regelbundet så att de förblir användbara och därmed kan hålla så länge som möjligt. Tvätta regelbundet och återimpregnera de plagg som behöver. Ofta är det smuts och svett från kroppen som i längden bryter ned exempelvis limningar. 
    Oavsett vad dina behov är, så har vi kläder för alla dina behov och situationer. Vår vänliga och kunniga personal hjälper gärna till med att välja rätt produkt.

    Vandringkläder
    Vandringskläder används ofta även vid kortare utomhusaktiviteter, men längre resor kan kräva lite fler olika funktioner. För några timmars äventyr nära hemmet behöver du kanske inte bära med dig så mycket och då kan både jacka och byxa vara ganska enkla och ha färre fickor. För längre resor är det däremot bra att ha tillbehör som mobiltelefon, GPS, ficklampa, karta etc. nära till hands. Därför är fickor och andra förvaringsmöjligheter nödvändiga.
    Olika äventyr och klimat ställer olika krav på vandringskläder och det är därför bra att förbereda dig för vandring i olika väderlek. Alla utomhuskläder skyddar exempelvis inte mot väta. Kläder med vattentäta membran är utmärkta i fuktiga miljöer eftersom de både andas och stöter bort vatten. Fjällrävens G-1000 plagg kan också skydda dig mot väta genom behandling av vax (du kan själv vaxa hemma, eller så tittar du in i någon av våra butiker så hjälper vi dig).

    Välkommen till vårt stora utbud av friluftskläder!

    Läs mer

    Våra toppmärken

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress