Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    ELKLINE

    Företaget Elkline från Hamburg har skapat friluftskläder sedan 1999. Deras produkter riktar sig inte mot de som ska ut på avancerade äventyr utan mer för livsnjutare och naturälskare.

    Elkline skapar friluftskläder för hela familjen

    Människor som njuter av att vistas ute på promenader längs ett stormande hav lika gärna som under stilla sommardag. På lekplatsen, på helgutflykten och på kontoret. I kollektionen finns jackor och tröjor för många situationer för dam, herr och barn.

    I 2019 förändrades varumärkets design påtagligt och de genomförde en så kallad “rebranding”. Mer dämpade färger, mindre tryck, en annan stil. Jackorna, kapporna och tröjorna har nu en uppdaterad design, men fortsatt tillförlitlig kvalitet och lika bra passform som innan.

    Elklines produktion & hållbarhet

    1999 kom grundaren av Elkline, Stephan Knüppel, bland annat med visionen att byxor och jackor från hans företag inte bara ska vara av högsta kvalitet och moderiktiga, utan att varje plagg ska bli en mångårig följeslagare i alla lägen. Elkline startade med bara en folkabuss som affär; idag når företaget många kunder genom ett brett distributionsnät. Ur en enda persons ambitioner och idéer har det blivit ett företag med många anställda som driver det med mycket energi och entusiasm. För Elkline är det extra viktigt att inte bara teamet i Hamburg och Kiel mår bra, utan att även sociala arbetsförhållanden på produktionsorterna är goda och medarbetarna behandlas bra.

    Huvudkontor:

    Hamburg, Tyskland.

    Var tillverkas produkterna från Elkline?

    Produkterna tillverkas främst i Europa, i Tyskland, Portugal, Litauen och i Turkiet. Viss produktion sker i Indien, Sydkorea och Kina.

    Hur kontrollerar Elkline produktionsvillkoren?

    Företaget strävar efter att producera produkter under ekologiska och socialt acceptabla förhållanden. Säkerheten för kunderna och säkerheten för dem som producerar för Elkline är extra viktig och är något som företaget lägger ner mycket energi på. För att säkerställa detta, utvecklades en intern hållbarhetsstrategi som omfattar följande områden: Hållbar upphandling, hållbar kvalitet, hållbara leverantörskontakter och social standard. Dessa värden, liksom de mänskliga rättigheterna och arbetsrätt, baseras på Elklines uppförandekod, som lutar sig mot bestämmelserna hos International Labor Organisation. Att Elklines uppförandekod följs på de europeiska produktionsanläggningarna säkerställs genom personliga kontakter och kunskap om produktionsförhållanden på plats. Produktionsanläggningarna i Asien är medlemmar i BSCI – Business Social Compliance Initiative, eller är beredda att certifieras enligt GOTS.

    Hur arbetar Elkline med hållbarhet?

    Varje enskild komponent i ett klädesplagg följer Elklines kravprofil, det så kallade Eco-Garment-ID. Denna kravprofil baseras på standarden OEKO-TEX Standard 100 klass 1 för barn upp till 3 år och förbjuder även användning av REACH-klassade kemikalier. Leverantören styrker med ett ekologiskt testcertifikat eller en motsvarande kontrollrapport att komponenterna stämmer överens med kravprofilen. Elkline, som distributör av kläderna, testar artiklarna varje säsong efter ett exakt stickprovsschema där man kontrollerar att profilen efterlevs i samarbete med det ackrediterade kontrollaboratoriet Hermes Hansecontrol. Dessutom satsar företaget på att tillverka produkter i ekologisk bomull och främjar certifieringen enligt Global Organic Textile Standard (GOTS). Impregneringen av deras vattentäta kläder är PFC-fri. Sist men inte minst har Elkline ett samhälleligt engagemang på fler plan, med ett långsiktigt stöd till väl genomtänkta projekt, både lokala och internationella. Här ingår allt från att bygga skolor i Indien och skogsplantering i Costa Rica till att hjälpa socialt utsatta barn i Tyskland.

    Läs mer
    Filter
    9 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress