Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kamik

    Rätt skor eller stövlar är viktigt även vid de allra minsta äventyr. Det kanadensiska varumärket Kamik har tagit sig an detta och producerar tåliga skor för barn, dam och herr.

    Varma vinterkängor från Kamik

    Bra detaljer och lysande reflexer ser till att du syns när det är mörkt ute. Material av hög kvalitet och moderna tekniker gör Kamiks skor och kängor robusta, hållbara och lämpade för alla väder.

    Varumärket Kamik ingår i företaget Genfoot Inc. med säte i Montreal, Kanada. År 1898 grundade William Cook, utvandrare från Beirut/Libanon, företaget Genfoot, som än idag är privatägt och för närvarande leds i fjärde generation av syskonen Richard, Norman, Steve och Catherine Cook.

    Huvudkontor:

    Montreal, Kanada.

    Var tillverkas produkterna från Kamik?

    Produkterna tillverkas i egna fabriker i Kanada, USA och Asien. Barnskor med Gore-Tex tillverkas delvis även i Rumänien.

    Hur kontrollerar Kamik produktionsvillkoren?

    Kamik har tre egna produktionsanläggningar i Nordamerika: Littleton (New Hampshire), Montreal (Quebec) och New Hamburg (Ontario). Där arbetar över 600 anställda från respektive region. På dessa tre produktionsanläggningar tillverkas över 70 % av alla Kamiks produkter.

    Var kommer materialen i Kamiks produkter från?

    Materialen kommer från de länder där tillverkningen sker. Det gör logistiken tids- och energibesparande.

    Hur ser Kamik på hållbarhet?

    Redan för 20 år sedan vidtog Kamik åtgärder som stadigt skulle minska företagets ekologiska fotavtryck. I samband med de nya kraven som ställs genom klimatförändringen och samhällets förändringar under de sista åren, skärpte man medvetet dessa krav ytterligare. Varje år producerar Kamik två miljoner gummistövlar av återvunnet material. Även gummisulorna från Pac-Boots är 100 % återvunna.

    Innerskorna är tillverkade av återvunna polyester- och polypropylenfibrer och formsprutningsmaskinerna arbetar med el från vattenkraft utan fossila bränslen. Maskinerna drivs i ett slutet system som gör att vattnet hela tiden återanvänds. Oljan i de hydrauliska pumparna filtreras, renas och används igen. Materialavfall som gummirester samlas och återanvänds. Dessutom tillverkas alla kataloger och skokartonger av återvunnet material.

    Företaget är medlem i European Outdoor Group. Denna organisation är medveten om att fokus under de kommande åren måste läggas på hållbar utveckling och företagens sociala ansvar, och att det kommer att krävas långsiktiga och seriösa förändringar inom dessa områden. EOG stöttar sina medlemmar i denna uppgift.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress