Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    LOWA

    1923 började företagets grundare, tyska Lorenz Wagner, med en liten produktion av handgjorda skor. Genom åren har Lowa utvecklats till ett företag som är marknadsledande inom vandringskängor och vandringsskor i Tyskland, Österrike och Schweiz. Majoriteten av skorna tillverkas fortfarande i Jetzendorf, Bayern. Det är här även Lowa vandringskängor, vinterskor och alla andra produkter utvecklas och utsätts för inledande tester. Närheten till Alperna hjälper till och inspirerar. Utöver de höga kvalitetsstandarderna är innovationer särskilt viktiga för företaget. En milstolpe för varumärket var marknadslanseringen av Lowa Renegade GTX Mid and Lo, som kan användas perfekt som en multifunktionell sko. Den anses vara en klassiker och är en av världens mest sålda utomhusskor.

    Om Lowa

    Toppatleter från olika områden av bergssporter använder gärna Lowas trekkingskor på sina expeditioner. Ett exempel är Ines Papert, världsmästare i isklättring. Eller Ralf Dujmovits, som är den ende tysken som har erövrat alla fjorton berg över 8000 meter och spelat en nyckelroll i utvecklingen av Lowa EXPEDITION 8000 EVO RD. Även andra kända personer från den alpina scenen, som Stefan Glowacz, Robert Jasper, Gerlinde von Kaltenbrunner, Hans Kammerlander och Alix von Melle använder med glädje Lowas produkter.

    Huvudkontor

    En stor del av produktionen, såväl som ledning, marknadsföring, utveckling, logistik och försäljning finns vid Lowas huvudkontor i Jetzendorf nära München.

    Var tillverkas Lowas produkter?

    All trillverkning sker i Europa, främst i Tysland och Italien men även i Slovakien. Materialen som används kommer uteslutande från certifierade kvalitetstillverkare i Tyskland och Italien.

    Hur kontrollerar Lowa produktionsförhållandena?

    Alla produktionsanläggningar drivs och övervakas i enlighet med europeiska lagar och regler vad gäller både arbetsmiljö och hållbarhet. Medarbetarna, varav några har varit i företaget i över 40 år, understryker de goda arbetsvillkoren.

    Lowa & hållbarhet

    Lowas produkter är tillverkade enligt EU:s regler och tysk lagstiftning. Lowa stöder även olika återplanteringsprojekt i Alperna och är involverad i internationella miljöskyddsprojekt som en del av European Outdoor Group (EOG). Den höga kvaliteten på Lowas skor gör att de används under lång tid, vilket sparar på jordens resurser.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress